Časté chyby při přípravě langošů: Stačí dodržet jednoduchá pravidla při zadělávání a smažení těsta
Langoše jsou původem maďarské placky z kynutého těsta, smažené na pánvi. Podávají se ve stáncích s rychlým občerstvením, ale můžeme si je připravit i doma. Víte, jaké chyby se dají při jejich přípravě udělat?
Mohlo by vás zajímat
Chyby při přípravě langošů
Musíme počítat s tím, že kynuté těsto potřebuje čas - ale existují i jiné varianty langošů langošů (bramborové, tvarohové, s jogurtem), které jsou neméně chutné.
- Pokud přidáme do kynutého těsta příliš droždí, budou placky tvrdé. Doporučuje se 30 g droždí na 1 kg mouky.
- Těsto na langoše necháme dobře vykynout - musí zvětšit svůj objem 1,5x až 2x. Dobu kynutí nesmíme uspěchat, jinak budou placky nízké a tuhé.
- Placky tvarujeme na olejem potřeném stole, popřípadě si olejem natřeme ruce. Pokud použijeme na podsypání mouku, ta se bude při smažení připalovat.
- Placky tvarujeme tak, aby střed zůstal tenčí a okraje vyšší. Po vytvarování placky necháme ještě asi 30 minut odpočívat, jinak budou nízké.
- Langoše smažíme ve vyšší vrstvě rozpáleného tuku, aby se dobře nafoukly - a pokud nechceme nadýchané placky, propíchneme je vidličkou.
- Placky po osmažení vysušíme papírovou utěrkou a tím odsajeme přebytečný tuk.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Jablečné řezy s rybízem a vanilkovým krémem
Přidáno před 6 hodinami
Bramboráky plněné masovo zeleninovou směsí
Přidáno 11. 5. 2024 09:00
Ovocný koláč podle Josefa Maršálka
Přidáno 10. 5. 2024 11:29
Kokosový dort bez mouky
Přidáno 10. 5. 2024 10:57
Opečený domácí lančmít s bramborami se špenátem
Přidáno 10. 5. 2024 09:45
Pizza šneci z listového těsta
Přidáno 10. 5. 2024 07:25
Komentáře