Chřest na másle je pokrm pro labužníky, kteří dokážou ocenit jednoduchou kombinaci chutí
Čerstvý chřest na másle patří k lahůdkovým jarním receptům pro opravdové labužníky. Jednoduché spojení chuti chřestu a másla je dokonalé. Můžete si tuto pochoutku vyzkoušet s námi.
Podle většiny receptů se připravuje chřest na másle tak, že uvařený chřest pokapeme máslem, případně posypeme strouhaným sýrem nebo opraženou strouhankou, polijeme holandskou omáčkou apod. a ochutíme pepřem. Je to jednoduché a rychlé jídlo pro všechny milovníky chřestu. Jenže pravý labužník připravuje svůj chřest na másle poněkud jinak. Nevaří jej, aby nevylouhoval chuť do vody, ale připravuje pokrm na pánvi. Zkuste to s námi.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak uvařit chřest na másle
Potřebujeme svazek očištěného chřestu, 2 stroužky česneku, máslo, sůl a pepř, případně trochu citronové šťávy.
- Na pánvi rozpustíme asi 2 lžíce másla. Vhodíme podélně rozpůlené stroužky česneku.
- Když máslo zpění, přidáme opláchnutý chřest. Zmírníme teplotu na minimum, podlijeme 2 lžícemi vody a pánev zakryjeme poklicí.
- Pomalu vaříme, dokud chřest nezměkne (lehce do něj jde vpíchnout vidlička). Občas promícháme, aby změkl rovnoměrně. Vroucí vodu můžeme během vaření přidat, aby se máslo nepřepálilo.
- Nakonec osolíme, opepříme a můžeme zakápnout citronem.
- Z másla vznikla jemná a velmi voňavá emulze - omáčka, kterou chřest na talíři pokapeme.
Naše video vás krok za krokem provede přípravou Holandské omáčky.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Cizrnovo sýrové nočky
Přidáno před 14 hodinami
Rajská omáčka z rajských
Přidáno 17. 5. 2024 23:12
Hrášek se sýrem, vepřová pečeně a ztracené vejce
Přidáno 17. 5. 2024 14:21
Citrusový džem
Přidáno 17. 5. 2024 10:55
Pórková polévka s mrkví, fenyklem a vejcem
Přidáno 17. 5. 2024 08:53
Mrkvová pomazánka mediterran z varného mixéru
Přidáno 17. 5. 2024 07:49
Přečtěte si Zobrazit více
Jak připravovaly chřest naše babičky. Inspiraci najdeme ve starých kuchařkách
Jak pěstovat chřest? Oblíbenou lahůdku možná máte na zahradě a říkáte jí špargl nebo asparágus
Hraběnčiny řezy: Dokonale vláčný moučník se šťavnatými plátky jablek pod slaďoučkou a nadýchanou sněhovou peřinkou
Komentáře