Jak připravit výborné domácí langoše. Základem je kynuté těsto podle osvědčených receptů
Nadýchané langoše nemusí být jen dominantou stánků na festivalech, připravit si je můžeme i doma. Výborně chutnají se sýrem, kečupem a česnekem. A věřte, jenom se po nich zapráší.
Pro přípravu těsta na langoše si nejprve zaděláme kvásek z droždí, cukru a mouky. Když nám kvásek vzejde, zpracujeme ho s moukou, solí a jogurtem na nelepivé těsto. Těsto necháme ještě 15 minut kynout a poté z něj tvarujeme placky, které smažíme ve vyšší vrstvě oleje. Usmažené langoše klademe na papírové ubrousky, do kterých nasákne přebytečný olej.
Čím potírat langoše
Hotové langoše podáváme klasicky potřené rozmačkaným česnekem, kečupem a posypané strouhaným sýrem. A pokud máme zrovna více chuť na sladkou variantu, pak je doplníme např. marmeládou a jogurtem nebo potřeme tvarohovým krémem, posypeme skořicí a připravíme s letním ovocem.
Zajímavou alternativou je připravit langoše z cukety. Nebo můžeme zkusit nahradit jogurt zakysanou smetanou. Rozhodně si pochutnáme.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Osvěžující citronový sorbet
Přidáno před 3 hodinami
Bílá kedlubnová polévka s česnekem
Přidáno před 6 hodinami
Jablečné řezy s rybízem a vanilkovým krémem
Přidáno 12. 5. 2024 11:58
Bramboráky plněné masovo zeleninovou směsí
Přidáno 11. 5. 2024 09:00
Ovocný koláč podle Josefa Maršálka
Přidáno 10. 5. 2024 11:29
Kokosový dort bez mouky
Přidáno 10. 5. 2024 10:57
Přečtěte si Zobrazit více
Doudlebské ušaté koláče podle receptu Josefa Maršálka: Neuvěřitelně vláčné koláče s několika náplněmi chutnají božsky
15 nejlepších receptů na vánoční cukroví: Prohlédněte si výběr z našeho receptáře
Plněné kynuté knedlíky podle bronzových kuchařů z olympiády: Kouzlo je ve vanilkovém krému a makové drobence
Komentáře