Jak krájet váleček na vanilkové rohlíčky? Vychytávka pro stejně velké kousky těsta
Vanilkové rohlíčky patří neodmyslitelně k vánočním svátkům. Drobné, do podkovy zahnuté rohlíčky s ořechy, obalené v závěji vanilkového cukru, pečeme pouze na Vánoce - k jiným příležitostem v roce se prostě nehodí.
Těsto máme připravené, začínáme tvarovat rohlíčky na plech. Základem je oddělit kousek těsta a vyválet z něj dlouhý váleček tloušťky malíčku. Ten budeme krájet na kousky a dále tvarovat. Jak docílit, aby byly všechny kousky stejné?
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Vychytávky pro krájení válečku těsta
Rohlíčky jen ohneme - ostré špičky se rády připalují:
- Zkušenější pekařky použijí nůž, kterým nasekají kousky "podle oka".
- Stejně dlouhé válečky naporcujeme pomocí rádélka na šátečky.
- Kulaté nebo hranaté vykrajovátko, případně sklenička, nahradí rádélko.
Těsto při zpracování dlouho nezahříváme, aby se těsto nespařilo, ani ho příliš nepodsypáváme moukou, aby nebylo tuhé. Rohlíčky pečeme do růžova, necháme na plechu 5 minut vychladnout a hned obalujeme v cukru s vanilkou.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Cizrnovo sýrové nočky
Přidáno před 17 hodinami
Rajská omáčka z rajských
Přidáno 17. 5. 2024 23:12
Hrášek se sýrem, vepřová pečeně a ztracené vejce
Přidáno 17. 5. 2024 14:21
Citrusový džem
Přidáno 17. 5. 2024 10:55
Pórková polévka s mrkví, fenyklem a vejcem
Přidáno 17. 5. 2024 08:53
Mrkvová pomazánka mediterran z varného mixéru
Přidáno 17. 5. 2024 07:49
Přečtěte si Zobrazit více
Jak tvarovat vanilkové rohlíčky. Čím ušetřit čas, a co nám pomůže, když nejsme moc zruční
Karolina Světlá si pochutnávala na specialitách z Podještědí: Vařilo se kyselo s chlebovým kváskem nebo carapanda
Hraběnčiny řezy: Dokonale vláčný moučník se šťavnatými plátky jablek pod slaďoučkou a nadýchanou sněhovou peřinkou
Komentáře