Cukrová poleva: Jak připravit polevu na žloutkové věnečky a další moučníky
Cukrová poleva je neodmyslitelně spjata se žloutkovými věnečky, nejrůznějšími řezy, cukrovím, ale také s perníky či makovníky litými na plech. Moučník udělá nejen lákavějším vzhledově, ale také mu dodá výraznější chuť.
Polevy jsou jakousi pomyslnou třešničkou na dortu. Pozvednou chuť i vzhled nejen vašich sladkých dobrot, ale také litých buchet a perníků. Připravte si cukrovou polevu s námi během krátké chvíle a vylepšete polevou vámi připravovaný moučník.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak na cukrovou polevu s citronem
Na polevu si připravte 200 g pudrového cukru, 10 g medu, 5 g oleje a 30–40 g citrónové šťávy. Do odváženého cukru vlijte citrónovou šťávu, přidejte olej a med a řádně míchejte do vzniku hladké polevy.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
V případě věnečků do polevy namáčejte jejich horní část, kterou posléze přiklopte na spodní část naplněnou krémem. Perníky a makovce polevou polijte a rovnoměrně ji na nich rozetřete. Vyzkoušet můžete i jinou variantu polevy podle videoreceptu:
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Žloutková polévka s řapíkatým celerem
Přidáno před 11 hodinami
Kuřecí špízy s kapustou
Přidáno před 16 hodinami
Melounové chuťovky s balkánským sýrem
Přidáno před 18 hodinami
Palačinková roláda s tvarohem
Přidáno před 19 hodinami
Knedlo zelo králík s bůčkem
Přidáno před 21 hodinami
Ořechové řezy s tvarohovo-višňovým krémem a šlehačkou
Přidáno před 22 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Makovec bez vajec: Upečte jednoduchý a rychlý moučník, snadný i pro začátečníky
Poleva je korunou mnoha druhů cukroví: Košíčky ochutí výrazná čokoládová, perníčky zase jemná cukrová. A jak je připravit?
Deset odpovědí na nejčastější otázky k odpalovanému těstu. Jak dlouho se odpaluje a jak jej zachránit?
Komentáře