Jak zdobit cukroví, perníčky a čokoládu pomocí transferfólie
Přenášení dekoru pomocí transferfólie patří mezi moderní způsoby zdobení cukrovinek. Práce s transferfólií je jednoduchá a výsledkem je pravidelný vzor, který vypadá na sladkostech zajímavě a originálně.
Transferfólie neboli čokotransfer je fólie, na které je nanesen vzor z kakaového másla. Ten se působením tepla přenese na povolenou čokoládu a tam se obtiskne. Nebojte se experimentovat - poradíme vám, jak to udělat.
Jak pracovat s transferfólií
Čokoládu rozehřejeme ve vodní lázni max. 40 °C teplé:
- Nastříháme si pásky podle výšky dortu a položíme je na desku vzorem nahoru (dekor je vystouplý). Nalijeme čokoládu a rozetřeme ji do tenké vrstvy. Pruhy hned zvedneme a přitiskneme na dort fólií ven. Po zatuhnutí dortu v lednici fólii sloupneme.
- Libovolně široké pásky můžeme různě tvarovat, dokud je čokoláda na fólii teplá a tvárná - do tvaru stuh, spirálek, obloučků nebo vaniček. Použijeme předměty podle tvaru, kterého chceme dosáhnout - váleček na těsto, rukojeť vařečky.
- Cukroví, perníčky nebo sušenky, polité čokoládou, nenecháme příliš ztuhnout - dokud je čokoláda tvárná, přiložíme na ni kousky fólie dekorem dolů a jemně přejedeme hadříkem nebo houbičkou. Dekor se obtiskne a fólii sloupneme.
- Rovné tvary cukroví můžeme namočit do čokolády a položit na vystouplý dekor na čokofólii, kterou máme na tácku. Ten vložíme do lednice a po zatuhnutí čokolády kolečka odloupneme.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
V našem videu jsme vám ukázali, jak připravit úžasnou čokoládovou polevu, která může být vhodným podkladem pro transferfólii. Nyní to už stačí jen vyzkoušet.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Bílá kedlubnová polévka s česnekem
Přidáno před 58 minutami
Jablečné řezy s rybízem a vanilkovým krémem
Přidáno před 23 hodinami
Bramboráky plněné masovo zeleninovou směsí
Přidáno 11. 5. 2024 09:00
Ovocný koláč podle Josefa Maršálka
Přidáno 10. 5. 2024 11:29
Kokosový dort bez mouky
Přidáno 10. 5. 2024 10:57
Opečený domácí lančmít s bramborami se špenátem
Přidáno 10. 5. 2024 09:45
Přečtěte si Zobrazit více
Závěrečné zdobení zákusků nebo cukroví čokoládovou polevou dotvoří celé dílo. Jednoduché rady pro každého
Svatí Pankráci, Serváci, Bonifáci vás se bojí všichni sedláci! Pranostiky na tři zmrzlé měly svoje kouzlo
Jak připravit úžasnou čokoládovou polevu? Není to tak složité, jak se zdá. Vyzkoušejte ji podle názorného videa
Komentáře