Jak pasírovat luštěniny nebo zeleninu na omáčku? Máme to mnohem snazší než naše babičky
Správná omáčka musí být jemná, lahodná, bez hrudek či cucků, které v ní nemají co dělat. Jenže jak takové omáčky dosáhnout? Dnešní hospodyňky to mají velmi jednoduché a získat hladkou omáčku, to zvládnou raz dva.
Podle starších kuchařek je součástí mnoha receptů pasírování přes síto. Pasírovat lze různou zeleninu např. mrkev, kořenovou petržel a celer na svíčkovou omáčku, nebo třeba luštěniny na polévku. Jenže i když v některých situacích pasírování má smysl, často si tuto práci a mytí zbytečného nádobí můžeme ušetřit.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Čím nahradit pasírování
Místo zdlouhavého pasírování zeleninu jednoduše rozmixujeme tyčovým mixérem. Je to záležitost chvilky, a co týče nádobí, tak pak stačí umýt nástavec k tyčovému mixéru. A kdy se opravdu hodí pasírování přes síto? Pasírovat můžeme třeba vařená rajčata, která potřebujeme zbavit kousků slupek.
Podle následujícího video-receptu můžete uvařit výbornou svíčkovou omáčku. Kořenovou zeleninu na tuto omáčku jednoduše rozmixujete tyčovým mixérem.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Žloutková polévka s řapíkatým celerem
Přidáno před 4 hodinami
Kuřecí špízy s kapustou
Přidáno před 9 hodinami
Melounové chuťovky s balkánským sýrem
Přidáno před 11 hodinami
Palačinková roláda s tvarohem
Přidáno před 13 hodinami
Knedlo zelo králík s bůčkem
Přidáno před 14 hodinami
Ořechové řezy s tvarohovo-višňovým krémem a šlehačkou
Přidáno před 16 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Deset otázek a odpovědí na téma svíčková omáčka: Co potřebujete vědět, aby byla jako od babičky
Jak pasírovat drobné ovoce? Máme pro vás několik možností, jak si poradit s rybízem, malinami a ostružinami
Buchty po ránu: Bezlepkový chléb podle Josefa Maršálka je krásně křupavý, božsky chutná a lepek nahradila nezvyklá surovina
Komentáře