Jak poznat zralou dýni? Dobře vyzrálá dýně má dlouhou trvanlivost, při správném skladování vydrží až do jara
Zralá dýně je velmi trvanlivá a vydrží při dobré péči a správném skladování až do jara. Dýně, které nejsou dostatečně vyzrálé, spotřebujeme raději co nejdříve, protože nemůžeme čekat, že se nezačnou kazit. Poradíme, jak poznat správně zralou dýni.
Dýně jsou výbornou zeleninou, která najde v naší kuchyni mnoho způsobů uplatnění. Když máme doma zásobu dýní, budeme mít stále co vařit.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak poznat zralou dýni
Správně vyzrálou dýni poznáme snadno. Pomůže nám všímat si několika poznávacích znaků:
- Zralá dýně má pevnou stopku, která již začíná dřevnatět.
- Slupka je také pevná, matná a sytě vybarvená.
- Velikost plodů je přiměřená.
- Při poklepu zní dýně dutým zvukem.
Z dýní můžeme vařit oblíbenou polévku nebo pyré, zapékat je, grilovat, péct i smažit. Připravujeme z nich pomazánky a koláče. Mnoho další skvělé dýňové inspirace nabízí náš receptář.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Kvásková tmavá cihla se semínky
Přidáno před 3 hodinami
Vepřová krkovice dušená na zelenině
Přidáno před 13 hodinami
Sladké chlebíčky s džemem a šlehačkou
Přidáno před 13 hodinami
Banana split
Přidáno před 13 hodinami
Avokádová pomazánka s česnekem a cibulí
Přidáno 27. 4. 2024 19:17
Pórková pomazánka s ovesnými vločkami
Přidáno 27. 4. 2024 18:33
Přečtěte si Zobrazit více
15 nejchutnějších jablečných moučníků: Nechte se inspirovat výběrem receptů
Mini krtkovy dortíky: Drobná verze oblíbeného dezertu s jemným smetanovým krémem a banánem se rozplývá na jazyku
Jak na dokonalé houskové knedlíky: Podle receptu knedlíkového mistra Petra Kosinera je zvládnou i začátečníci
Komentáře