Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jahodový pohár je po generace nejoblíbenější dezert, hotový doslova za pár minut. Vždy skvěle osvěží a zažene chuť na sladké. Radost tímto dezertem uděláte nejenom sobě, ale také všem členům rodiny.

Sezóna jahod je v plném proudu - připravit s nimi můžeme velké množství více či méně pracných dezertů, a přesto, že jsou jahody se šlehačkou velmi jednoduchým dezertem, o to více potěší naše chuťové pohárky. Navíc si s nimi zavzpomínáme na naše dětství.

Jak udělat jahody se šlehačkou

Na přibližně 4 porce tohoto dezertu si připravíme: 500 g čerstvých jahod, dále 500 ml smetany ke šlehání, med či jiné sladidlo a snítku máty na ozdobu.

  1. Všechny jahody nejprve omyjeme a očistíme. Osm plátků jahod ponecháme na ozdobu a ostatní jahody rozkrájíme na menší kousky a vložíme do misky. Přidáme sladidlo podle naší volby a rozmačkáme vidličkou.
  2. Nyní ve vyšší misce vyšleháme šlehačku dotuha. Na ochucení můžeme přidat kapku vanilkového extraktu.
  3. Připravíme vyšší sklenice, do kterých na dno dáme nejprve trochu jahodového pyré, na to vrstvu šlehačky. S vrstvením postupujeme až do spotřebování ingrediencí. Poslední vrstvou by měla být šlehačka.
  4. Na závěr dezert ozdobíme snítkou máty nebo meduňky a plátky jahod.

Tip: Přidejte si mezi vrstvu jahod a šlehačky nadrcené sušenky nebo pečené müsli. Dezert se stane sytější svačinkou.

Nejenom jahody se šlehačkou jsou vyhlášeným dezertem, také panna cotta chutná naprosto fantasticky, pojďte si ji připravit podle jednoduchého videoreceptu.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Naposledy jste si prohlédli