Jak a z čeho připravit zeleninový relish. Objevte osvědčený způsob využití a konzervace přebytků ze zahrady
Pikantní zeleninovou směs relish si můžeme doma jednoduše připravit. Potřebovat budeme hodně zeleniny, ocet, cukr a pepř. Poradíme, jak postupovat.
Pro přípravu relishe se používá například cuketa, cibule, okurky a rajčata. Nakrájená zelenina se dusí na mírném plameni a svoji výraznou chuť získává přidáním octa, cukru a cayenského pepře. Ozvláštnit chuť můžeme použitím dalšího koření jako kari či mleté papriky. Vhodný je i česnek, chilli papričky a hořčičné semínko.
Jak uchovat relish
Relish je hotový, když už se vypaří většina tekutiny a vařečka za sebou nechává viditelnou stopu. Po tepelném zpracování se směs uzavře do skleniček. Někdy se doporučuje, pro delší trvanlivost směsi, skleničky otočit dnem vzhůru, případně můžeme sklenice ještě zavařit. Po otevření směs uchováváme v lednici a spotřebujeme do několika dnů.
Další způsoby, jak sterilovat zeleninu, najdete v tomto článku.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Mandlové šneky
Přidáno před 1 hodinou
Krkovička v jogurtu opečená na přepuštěném másle
Přidáno před 2 hodinami
Cordon bleu z tousťáku
Přidáno před 4 hodinami
Pomazánka ze dvou druhů sýra s pečeným česnekem
Přidáno před 17 hodinami
Jablkové buchtičky
Přidáno před 21 hodinami
Pečené brambory s česnekem, vejci, smetanou a sýrem
Přidáno před 22 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Jak správně uvařit zelí, aby bylo chutné a zachovalo si blahodárné účinky. Poradíme, jak na to
Buchty po ránu: Dokonale vláčná citronová buchta podle receptu Josefa Maršálka. Příprava je rychlá, chuť božská
Jak sterilovat ve sladkokyselém nebo slaném nálevu. Některé způsoby jsou jednoduché
Komentáře
22. 11. 2022 15:13