Jak připravit slané záviny? Naplnit je můžeme šunkou, sýrem i zeleninou
Slané záviny jsou velmi oblíbeným a vítaným pohoštěním pro návštěvy. Dají se jíst jak teplé, tak i studené. Spolehlivě zaženou hlad i chuť na něco dobrého u sklenky vína a jsou velmi rychle připravené. Poradíme, co do slaného závinu patří.
Slané záviny nejčastěji připravujeme z listového těsta, postup je velmi rychlý. Plníme je především šunkou, suchým salámem, na kousky nakrájenou klobásou, různými druhy sýrů a výjimkou není ani zelenina, jako je špenát či zelí.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Druhy těst na slaný závin
Slaný závin nejčastěji pečeme z listového těsta, ale pokud je nemáme zrovna v lednici, připravíme si třeba domácí bramborové těsto, podmáslové nebo také klasické kynuté. Naplníme je podle chuti uzeninami a různými druhy sýrů.
Záviny plněné uzeninou
Nejvíce používanou surovinou v závinech je jednoznačně šunka, dále suchý salám, plátky anglické slaniny nebo na menší kousky pokrájená klobása či párek. Domácí uzená klobása závin lehce provoní a báječně ochutí lehkou pikantností.
Záviny plněné zeleninou
Záviny můžeme plnit mimo uzeniny také zeleninou. Nejčastěji využíváme listový špenát, kysané zelí a výjimkou není ani pečená dýně či houby. Doplňujeme je sýrem a to například hermelínem, kozím sýrem nebo klasickým eidamem.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Kuřecí špízy s kapustou
Přidáno před 2 hodinami
Melounové chuťovky s balkánským sýrem
Přidáno před 3 hodinami
Palačinková roláda s tvarohem
Přidáno před 5 hodinami
Knedlo zelo králík s bůčkem
Přidáno před 6 hodinami
Ořechové řezy s tvarohovo-višňovým krémem a šlehačkou
Přidáno před 8 hodinami
Červená řepa s balkánským sýrem a balsamicem
Přidáno před 9 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Z jakého masa se vyrábí šunka? Podmínkou je kvalitní maso bez viditelného tuku
Uzení domácích klobás: Důležité je správné naložení masové směsi a teplota v udírně
Co připravit pro návštěvu - vynikající a oblíbené recepty, tentokrát se špenátem. Velký přehled atraktivního pohoštění
Komentáře