Jak správně rozříznout vanilkový lusk? Jednoduchý postup předvede videonávod
Potřebujete dochutit svůj oblíbený dezert sladkou vanilkou, ale nevíte, jak správně rozříznout vanilkový lusk, abyste z něj získali co nejvíce vanilky? Není to žádná věda. Jednoduchý návod vám ukážeme ve videu a zvládne ho i začátečník.
Vanilkový lusk (neboli vanilková tobolka) má hnědou až černou barvu, je velmi tenký, většinou zakroucený a dorůstá do délky 10–20 cm. Původem pochází z Mexika a získává se z rodu orchidejí druhu Vanilla. Vanilkový lusk se svou kvalitou, vůní a chutí určitě nedá srovnávat s kupovaným vanilkovým cukrem. Pokud chcete svůj dezert provonět pravou vůní vanilky, máme pro vás jednoduchý tip, jak správně vanilkový lusk rozříznout a získat z něj pravou vanilku.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak rozříznout vanilkový lusk?
Ukážeme vám jednoduchý návod, jak správně rozříznout vanilkový lusk. Budeme potřebovat prkýnko a ostrý nůž.
- Vanilkový lusk si položte na prkýnko.
- Ostrým nožem podélně rozřízněte.
- Tupou stranou nože opatrně vyškrábněte dužinu se semínky.
A máte hotovo. Takto připravenou vanilku můžete použít na jakýkoliv oblíbený dezert, sladkou pochutinu nebo třeba do kynutých koláčků.
Do komentáře nám dejte vědět, jak se vám povedlo vanilkový lusk rozříznout a jaký vanilkový dezert je váš neoblíbenější.
Přejeme vám dobrou chuť.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Domácí karlovarské rohlíky
Přidáno před 1 hodinou
Placičky s kopřivami
Přidáno před 4 hodinami
Dalamánkové bagety
Přidáno před 6 hodinami
Domácí marshmallow
Přidáno před 9 hodinami
Trhané kuřecí maso s rajčaty a paprikovou omáčkou
Přidáno před 9 hodinami
Salát z pečených paprik na balkánský způsob
Přidáno před 10 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Jak se liší vanilkový a vanilinový cukr. Pravou vanilku obsahuje pouze jeden z nich
15 nejlepších receptů na vánoční cukroví: Prohlédněte si výběr z našeho receptáře
Staročeské smažené kosmatice: Květy černého bezu se dají připravit nasladko i naslano podle snadných receptů
Komentáře