Jak uvařit špagety carbonara? Jak na to, aby byly dokonale krémové a chutné
Špagety Carbonara jsou chutný, sytý a velmi jednoduchý pokrm, na který je třeba pouze několik základních surovin. Do klasických italských špaget nesmíme zapomenout italskou panchettu i parmezán.
Špagety carbonara jsou velmi jednoduchý a lahodný pokrm, hotový doslova během několika minut. Setkat se můžeme také s receptem na špagety ala carbonara, ve kterém je pro zjemnění přidaná smetana, ta se ovšem v tradičním italském receptu nepoužívá.
Tipy a triky pro vás
Všechny tipy a triky
Carbonara podle italského receptu
Na tento recept potřebujeme špagety, 200 g italské pancetty (případně lze nahradit anglickou slaninou), 3 vejce, 1 stroužek česneku, olivový olej a také parmezán.
- Nejprve si přivedeme vodu k varu a uvaříme špagety "al dente". Vodu ze špaget necedíme úplně všechnu, ponecháme je mírně namočené.
- Na pánev přidáme pár kapek olivového oleje, nakrájenou pancettu a stroužek česneku v celku, který rozmáčkneme nožem, aby se uvolnilo aroma. Jakmile bude pancetta opražená, je čas přidat uvařené špagety a vše promíchat.
- Nyní si v misce rozkvedláme vejce s parmezánem, osolíme, opepříme a přilijeme trochu vody z uvařených špaget, ta zajistí (díky škrobu), že budou výsledné špagety vizuálně lesklejší.
- Pánev odstavíme z plamene, do špaget vlijeme směs vajec a všechno promícháme, aby směs dokonale obalila všechny špagety. Nyní zbývá jen špagety ozdobit parmezánem a podávat.
Carbonara si můžete připravit také podle tohoto názorného videonávodu. Napište nám do komentářů, jak se vám tradiční italské jídlo povedlo. Přejeme dobrou chuť.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Žloutková polévka s řapíkatým celerem
Přidáno před 1 hodinou
Kuřecí špízy s kapustou
Přidáno před 6 hodinami
Melounové chuťovky s balkánským sýrem
Přidáno před 7 hodinami
Palačinková roláda s tvarohem
Přidáno před 9 hodinami
Knedlo zelo králík s bůčkem
Přidáno před 10 hodinami
Ořechové řezy s tvarohovo-višňovým krémem a šlehačkou
Přidáno před 12 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Buchty po ránu: Bezlepkový chléb podle Josefa Maršálka je krásně křupavý, božsky chutná a lepek nahradila nezvyklá surovina
Čím starší, tím lepší. Pravý italský parmezán je doslova delikatesou a králem mezi sýry
15 nejchutnějších jablečných moučníků: Nechte se inspirovat výběrem receptů
Komentáře