Jak se používá pečený čaj? Dopřejeme si ho během chladných dnů pro zahřátí. Lahodně chutná a příjemně voní
Během chladných podzimních a zimních dnů nám přijde k chuti pečený čaj. Použití je snadné, při jeho popíjení si budeme připadat jako v oblíbené restauraci.
Pečený čaj se připravuje z různých druhů ovoce, můžeme využít jeden druh, ale obvykle se používá směs více druhů různých barev a chutí. Velmi vhodný je rybíz, aronie a švestky. Postup výroby pečeného čaje je popsán v našem dalším článku:
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak se používá domácí pečený čaj
Použití je velmi snadné. Do hrnku (1/4 l) dáme dvě lžičky pečeného čaje (zavařeného ve sklenicích), které zalijeme vroucí vodou. Zamícháme a v klidu popíjíme, užíváme si to. Množství pečeného čaje a vody si příště už upravíme podle chuti. Na závěr ještě dojíme lžičkou zbylé ovoce.
Pečený čaj můžeme podávat, když k nám přijde návštěva. K čaji připravíme něco sladkého na talířek, třeba výborný hrnkový perník. Určitě si společně pochutnáme, voňavý čaj se postará o příjemnou atmosféru.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Mandlové šneky
Přidáno před 43 minutami
Krkovička v jogurtu opečená na přepuštěném másle
Přidáno před 1 hodinou
Cordon bleu z tousťáku
Přidáno před 3 hodinami
Pomazánka ze dvou druhů sýra s pečeným česnekem
Přidáno před 16 hodinami
Jablkové buchtičky
Přidáno před 21 hodinami
Pečené brambory s česnekem, vejci, smetanou a sýrem
Přidáno před 21 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Jak připravit plech před pečením? Pečicí podložky k opakovanému použití mají řadu výhod
7 nejlepších perníků podle hrníčkových receptů. Vyzkoušet můžeme cuketový, mrkvový nebo se sušenkovým krémem
15 nejlepších receptů na vánoční cukroví: Prohlédněte si výběr z našeho receptáře
Komentáře