Fazolové lusky ve sladkokyselém nálevu jsou výborným základem omáček. Postup zavařování není složitý
Během léta postupně narůstají fazolové lusky, které si snadno uchováme na zimu. Nejsnazší je mražení, ale ani zavařování není složité. Poradíme jednoduchý postup.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak zavařit fazole
Nakrájené lusky jsou výborné i k zavaření. Zalijeme je vroucí vodou a krátce povaříme (alespoň 5 minut). Scedíme a naskládáme do sklenic, k jejich plnění použijeme nálevku, abychom se zbytečně nedotýkali okrajů sklenic. Fazole zalijeme nálevem - opět pomocí nálevky. Sklenice dobře uzavřeme a sterilujeme. K uzavírání použijeme kvalitní nepoškozená víčka -práce je pohodlnější s víčky šroubovacími než s víčky Omnia.
Jak připravit nálev
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Ovocný koláč podle Josefa Maršálka
Přidáno před 3 hodinami
Kokosový dort bez mouky
Přidáno před 4 hodinami
Opečený domácí lančmít s bramborami se špenátem
Přidáno před 5 hodinami
Pizza šneci z listového těsta
Přidáno před 7 hodinami
Uzené stehno s těstovinami
Přidáno před 17 hodinami
Mandlové šneky
Přidáno 9. 5. 2024 09:39
Přečtěte si Zobrazit více
Holka u plotny radí: Tuniské slané koblížky fricassé plněné tuňákem, vajíčkem a zeleninou si zamilujete na první ochutnání
Jak uvařit fazolové lusky. Recepty na skvělé omáčky, saláty a zapékanou zeleninu
Jak sterilovat ve sladkokyselém nebo slaném nálevu. Některé způsoby jsou jednoduché
Komentáře