Jak správně vyšlehat krém. Rady a tipy, jak ho dovést k dokonalosti
Krém musí být jemný, nadýchaný, bez hrudek a bez sraženin. Pokud tomu tak není, byl velmi málo vyšlehaný nebo obsahoval nevhodné ingredience. Krém šleháme poměrně dlouho, nestačí ho jen krátce zamíchat.
Ruční šlehání smetany nebo máslového krému je minulostí. Máme šikovné elektrické pomocníky, kteří krém dokonale našlehají a my je pouze ovládáme. Přesto existují krémy, které musíme našlehat ručně metličkou nebo utřít pomocí vařečky.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak šlehat smetanové a tvarohové krémy
Šlehačku s více než 33 % tuku šleháme samotnou nebo spolu s mascarpone na nízké otáčky, dokud se krém nespojí. Pak zvýšíme otáčky a když je krém téměř hotový, zase je snížíme - musíme dát pozor na přešlehání, jinak se krém srazí. Tvaroh vmícháme stěrkou nebo ho vešleháme mixérem s malými otáčkami.
Jak šlehat máslové a pudinkové krémy
Všechny ingredience musí mít stejnou teplotu. Malé otáčky šlehače směs dokonale spojí a pak je zvýšíme na maximum. Krém šleháme dlouho - máslo totiž obsahuje vodu, která způsobí, že se začne oddělovat od tuku a krém se srazí. Výsledná směs musí být nadýchaná a naprosto jemná, bez náznaku hrudek.
Jak vyšlehat krém metličkou a vařečkou
Většinu krémů do pohárů nebo jako svačinku pro děti můžeme vyšlehat ručně, pokud právě nemáme přístup k mixéru - tvaroh, jogurt, kysanku. Neobsahují totiž máslo, které se musí dlouho šlehat do nadýchané pěny. Pokud šlehač máme a ušleháme šlehačku, je vhodnější zamíchat do ní mléčné výrobky metlou.
Pokud chcete vyzkoušet nějaký lahodný krém, zkuste si připravit pařížský krém podle našeho receptu:
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Žloutková polévka s řapíkatým celerem
Přidáno před 11 hodinami
Kuřecí špízy s kapustou
Přidáno před 17 hodinami
Melounové chuťovky s balkánským sýrem
Přidáno před 18 hodinami
Palačinková roláda s tvarohem
Přidáno před 20 hodinami
Knedlo zelo králík s bůčkem
Přidáno před 21 hodinami
Ořechové řezy s tvarohovo-višňovým krémem a šlehačkou
Přidáno před 23 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Máslové krémy jsou nejpoužívanějšími krémy vůbec: Zdobí se jimi dorty, zákusky, pečivo i vánoční cukroví
Časté chyby při přípravě krémů a náplní do dortů. Jak připravit krém, který se nesrazí
Retro okénko: Rychlošlehač na smetanu stával kdysi 15 Kčs, šlehač s metličkami 30 Kčs. A práci zvládly oba za pár minut
Komentáře