Domácí jíšku se vyplatí připravit do zásoby, naše příští vaření pak bude rychlé a snadné. Poradíme, jak jíšku nejlépe uchovat
Domácí jíšku se vyplatí připravit do zásoby. Když jí uděláme větší množství než hned spotřebujeme, snadno ji uchováme na příště, tím si urychlíme a usnadníme další vaření. Poradíme, jak na to.
Jíšku připravíme podle osvědčeného receptu - tuk a hladká mouka se dává v poměru 1:1. Jíšku mícháme při střední teplotě do žluté až červené barvy, podle toho, jak nám vyhovuje.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak uchovat jíšku
Hotovou jíšku necháme zchladnout. Pak ji lze přibližně na týden uschovat v chladničce bez ztráty kvality - uložíme ji ve sklenici nebo kelímku s víčkem. Z chladničky ji můžeme postupně odebírat.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Krupičková polévka s libečkem
Přidáno před 6 hodinami
Osvěžující citronový sorbet
Přidáno před 10 hodinami
Bílá kedlubnová polévka s česnekem
Přidáno před 14 hodinami
Jablečné řezy s rybízem a vanilkovým krémem
Přidáno 12. 5. 2024 11:58
Bramboráky plněné masovo zeleninovou směsí
Přidáno 11. 5. 2024 09:00
Ovocný koláč podle Josefa Maršálka
Přidáno 10. 5. 2024 11:29
Přečtěte si Zobrazit více
Jak uchovat drobenku? Když jí připravíme více naráz, příští pečení bude o to rychlejší. Poradíme, jak ji uložit
Bábovka Albert plněná tvarohem: Štavnatý a vláčný moučník dovedou k nadpozemské dokonalosti i speciálně upravené rozinky
Suchá jíška se hodí k zahuštění a neobsahuje tuk. Pro snížení spotřeby tuků to může být dobrá volba. Poradíme, jak na to
Komentáře