Brambory jsou základem mnoha jídel naší kuchyně i oblíbenou přílohou. Jak je uchovat teplé, abychom je nemuseli ohřívat?
Brambory používáme velmi často. Mohou být součástí polévek a gulášů, přidáváme je do sladkých i slaných těst. Pečeme je, zapékáme nebo vaříme. Jsou oblíbenou a jednoduchou přílohou, ať už jako vařené, pečené nebo ve formě kaše.
Brambory jsou nejlepší co nejdříve po tepelné úpravě. Pokud je ale musíme nějakým způsobem ohřívat, již přijdou o část své chutnosti. Lépe chutnají, pokud se nám je podaří nějakým způsobem uchovat teplé. Pomůže nám přitom jednoduchý "fígl" našich babiček.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak uchovat brambory co nejdéle teplé
Brambory mají zajímavou vlastnost - chladnou poměrně pomalu, zvlášť pokud je uvaříme celé ve slupce. Hned po uvaření je slijeme, hrnec necháme uzavřený pokličkou a zabalíme ho do velkého ručníku. Poté zabalený hrnec přikryjeme peřinou. A i když se naši strávníci k obědu opozdí třeba o dvě hodiny, budeme pro ně mít ještě teplé brambory.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Zapečené bagetky
Přidáno před 9 hodinami
Bulgur s opečenou zeleninou a žampiony
Přidáno před 11 hodinami
Papriky plněné salátem s nakládanými tvarůžky
Přidáno před 12 hodinami
Krevety s brokolicí a rýží
Přidáno před 14 hodinami
Kosmatice s domácí borůvkovou marmeládou a kysanou smetanou
Přidáno 29. 5. 2024 18:01
Jemná hrachová "nastavovaná" kaše s bylinkami
Přidáno 29. 5. 2024 14:47
Přečtěte si Zobrazit více
BeBe řezy se žloutkovým krémem a čokoládovou polevou podle Terezy z Peče celá země. Téhle variaci nikdo neodolá
Jedna z oblíbených příloh jsou šťouchané brambory. Poradíme, jak na ně a čím je ochutit
15 nejchutnějších jablečných moučníků: Nechte se inspirovat výběrem receptů
Komentáře