Jak připravit kopřivový sirup? Jarní zdroj plný vitamínů roste všude kolem nás
Kopřivy patří mezi první jarní byliny. Jsou šťavnaté a plné vitamínů, které po dlouhé zimě tolik potřebujeme. Kopřivy mají na náš organismus výborný vliv a proto musíme při jejich sběru zapomenout na nepříjemné žahání.
Mladé kopřivy natrháme do košíku (ruce si chráníme rukavicemi před žahnutím) a doma je okamžitě omyjeme pod tekoucí vodou a co nejdříve zpracujeme, aby se nezapařily. Kopřivy musí projít varem, aby ztratily své žahavé ostny.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak připravit sirup z kopřip
Potřebujeme kopřivy, citróny, vodu, cukr a kyselinu citrónovou:
- Natrháme 3–4 hrsti mladých kopřiv (není potřeba přesné množství):
- Svaříme 1,5 litru vody se 2 citróny, pokrájenými na kolečka.
- Do vlažného nálevu vložíme kopřivy, které necháme louhovat 2 dny.
- Svaříme 0,5 litru vody s 1,5 kg krupicového cukru a lžičkou kyseliny citrónové.
- První nálev scedíme, smícháme s cukrovým rozvarem a přelijeme do lahví.
Kopřivový sirup si můžete připravit i sami - rostlin je na jaře všude dostatek. Možná vám s jeho přípravou pomůže náš videorecept:
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Mandlové šneky
Přidáno před 43 minutami
Krkovička v jogurtu opečená na přepuštěném másle
Přidáno před 1 hodinou
Cordon bleu z tousťáku
Přidáno před 3 hodinami
Pomazánka ze dvou druhů sýra s pečeným česnekem
Přidáno před 16 hodinami
Jablkové buchtičky
Přidáno před 21 hodinami
Pečené brambory s česnekem, vejci, smetanou a sýrem
Přidáno před 21 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Jak na dokonalý rebarborový koláč jako od babičky: Verze s pudinkem a drobenkou chutná naprosto úžasně
Kde mají v Praze nejlepší skořicové šneky a kolik stojí? Vítězem je nuselská pekárna, ale nezklamal ani šnek za 44 Kč na Jiřáku
Jak využít kyselinu citrónovou? Je užitečná do pokrmů i na zavařování
Komentáře