Jak upéct slané tyčinky pro návštěvu. Oblíbené pohoštění připravujeme z různých druhů těst
Drobné slané pečivo je výborným pohoštěním, které se sice dá koupit, ale snadno si ho připravíme sami. Náš receptář nabízí mnoho variant chutných receptů, můžeme zvolit kynuté, listové nebo křehké těsto.
Slané pečivo (tyčinky, preclíky a další tvary) se hodí jako součást pohoštění pro návštěvu, podávat ho můžeme k vínu, pivu nebo čaji. Malé ochucené tyčinky si můžeme vzít i jako malou svačinu na výlet, další uplatnění určitě vymyslíme.
Drobné slané pečivo
Snídaně za pár minut, rychlé občerstvení pro nečekanou návštěvu i perfektní příloha. Řeč je o drobném slaném pečivu jako jsou šátečky, šneky, tyčinky, pagáče či pirohy. Nejčastěji se připravují z… Podívejte se na všechny drobné slané pečivo.
Jak upéct drobné slané pečivo
I když použijeme různé suroviny, výsledek bude pokaždé výborný.
- Základem je hladká mouka, část můžeme nahradit moukou celozrnnou (např. špaldovou).
- Na zkypření těsta používáme buď droždí nebo kypřicí prášek do pečiva.
- Do těsta potřebujeme menší množství tekutiny. Může to být voda, mléko, smetana, pivo nebo víno.
- Obvykle je potřeba trochu tuku. Může to být např. Zlatá Haná nebo máslo.
- Do těsta můžeme přidat mléčné výrobky: sýr, tvaroh, jogurt, brynzu.
- Další možností jsou škvarky, šunka nebo jiná uzenina.
- Do některých těst patří jemně nastrouhané vařené brambory.
- Všechny suroviny dobře vypracujeme. Pokud se jedná o kynuté těsto, necháme ho nejprve řádně vykynout. Poté těsto rozválíme a pomocí rádýlka vykrajujeme drobné tvary, obvykle tyčinky nebo čtverečky, případně tvoříme malé preclíky.
- Tvary přeneseme na plech vyložený pečicím papírem, potřeme je rozšlehaným vajíčkem, případně posypeme solí, kmínem, mákem nebo sezamem.
- Upečeme v předem vyhřáté troubě dozlatova.
- Domácí pečivo vypadá velmi pěkně a jedinečně, i když nejsou pokaždé všechny kousky úplně stejné.
Podle následujícího videa upečeme výborné sýrové tyčinky z listového těsta.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Žloutková polévka s řapíkatým celerem
Přidáno před 4 hodinami
Kuřecí špízy s kapustou
Přidáno před 10 hodinami
Melounové chuťovky s balkánským sýrem
Přidáno před 11 hodinami
Palačinková roláda s tvarohem
Přidáno před 13 hodinami
Knedlo zelo králík s bůčkem
Přidáno před 14 hodinami
Ořechové řezy s tvarohovo-višňovým krémem a šlehačkou
Přidáno před 16 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
7 nejoblíbenějších semen pro naše zdraví. Která používáme nejčastěji a na co se nejvíce hodí?
Jak na to, aby těsto bylo nadýchané? Šest tipů na oblíbená kypřidla pro dokonalé moučníky
Znáte ty nejlepší slané tyčinky? Vybrali jsme deset nejžádanějších receptů na chutné slané pohoštění
Komentáře