Jak ušlehat vejce. 3 oblíbené způsoby šlehání pro různé účely
Vajíčka šleháme, aby se bílek se žloutkem dokonale smíchaly - tím se do nich dostane vzduch, díky kterému pak bude pokrm nadýchaný. Našlehaným vajíčkem se potírá pečivo, aby bylo lesklé.
Vejce patří mezi zdroje bílkovin a výživových látek, proto je jejich konzumace v omezeném množství žádoucí. Vajíčka slouží jako pojivo v těstě a pokud jsou rozšlehaná, je těsto díky nim nadýchané a jemné.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak se šlehají vejce
Jsou 3 způsoby šlehání vajec a každý způsob má svůj účel.
- Vejce, našlehaná vidličkou, jsou vhodná k potírání perníčků, štrúdlů, pečiva a koláčů. Také je naléváme za stálého míchání do horkých polévek.
- Metličkou šleháme vajíčka do omelet a vaječných míchanic. Jen tak dosáhneme báječné nadýchanosti pokrmu.
- Celá vejce, ušlehaná ručním mixérem do světlé pěny, jsou vhodná k přípravě pečiva, dortových korpusů a třených těst.
Z míchaných vajíček můžeme připravit například knedlíčky do polévky - podívejte se na naše video:
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Tarhoňa s mletým masem a zeleninou
Přidáno před 8 hodinami
Nudlové těsto z domácí pekárny
Přidáno před 10 hodinami
Kořeněný lilek s rajčátky
Přidáno před 13 hodinami
Ananasový svěží dezert
Přidáno 13. 5. 2024 20:51
Krupičková polévka s libečkem
Přidáno 13. 5. 2024 17:25
Osvěžující citronový sorbet
Přidáno 13. 5. 2024 13:41
Komentáře