Jak uvařit polévku z cukety? Lahodná krémová polévka s křupavými krutony a slaninou vás nadchne
Cuketa je během léta v kuchyni jednoznačně nenahraditelná. Můžeme z ní připravit sladké i slané pokrmy. Vyzkoušejte náš recept na výbornou smetanovou polévku, která svou chutí sklidí úspěch i u malých strávníků.
Cuketa, díky své jemné chuti, udělá každý moučník dokonale vláčným, na grilu vás ohromí a slaná jídla příjemně pozvedne a dochutí. Pokud jste ještě neměli možnost ochutnat cuketovou polévku, přinášíme vám rychlý a jednoduchý recept, který si zamilujete. Cuketovou polévkou doplníme potřebné tekutiny v horkých dnech a snadný pokrm nás zároveň zasytí a osvěží. Na ozdobu a křupnutí nesmí chybět slaninové škvarečky.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jednoduchá polévka z cukety
Do polévky zužitkujeme nejen mladé cukety, ale i přerostlejší plody, u kterých je třeba nejdříve odstranit slupku a tuhá semena. K cuketě můžeme podle chuti přidat další zeleninu jako jsou brambory, mrkev, kedlubnu, pórek a petržel. Dáváme však pozor na to, abychom cuketu vařili krátce, proto bez ní nejdříve povaříme tvrdší zeleninu.
- V hrnci rozehřejeme olej a zpěníme najemno nakrájenou cibuli.
- Přidáme na kostky nakrájenou cuketu a zalijeme vodou nebo vývarem.
- Jakmile je cuketa měkká, rozmixujeme a zjemníme smetanou.
- Okořeníme solí, pepřem a podle chuti libečkem, petrželkou a česnekem.
- Podáváme s dokřupava opečenými krutony.
Cuketová polévka s koriandrem
Na závěr pro vás máme video-návod na lahodnou a netradiční cuketovou polévku s vůní citronu, koriandru a křupavými slaninovými škvarečky. Příprava je velmi jednoduchá.
- Cuketu nakrájenou na plátky opečeme na oleji a část si odložíme stranou na ozdobu.
- Do výpeku přidáme cibuli a brambory nakrájené na kostky, vše zalijeme zeleninovým vývarem.
- Poté přidáme cuketu a vaříme.
- Následně rozmixujeme, zjemníme smetanou a okořeníme.
- Na talíři ozdobíme opečenou cuketou, kterou jsme si odložili stranou, slaninovými škvarečky a bylinkami.
Také vaříte cuketovou polévku? Budeme rádi, když se s námi podělíte o vaše zkušenosti s přípravou této polévky do komentářů pod článkem.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Cizrnovo sýrové nočky
Přidáno před 5 hodinami
Rajská omáčka z rajských
Přidáno před 18 hodinami
Hrášek se sýrem, vepřová pečeně a ztracené vejce
Přidáno 17. 5. 2024 14:21
Citrusový džem
Přidáno 17. 5. 2024 10:55
Pórková polévka s mrkví, fenyklem a vejcem
Přidáno 17. 5. 2024 08:53
Mrkvová pomazánka mediterran z varného mixéru
Přidáno 17. 5. 2024 07:49
Přečtěte si Zobrazit více
Jak připravit skvělou letní polévku, aneb v hlavní roli cuketa. Vyzkoušejme krémovou. U klasické zeleninové pozor na dobu vaření
Přerostlá cuketa? Poradíme, jak ji připravit k dalšímu zpracování. Výhodou je její delší trvanlivost
Jak uvařit poctivý zeleninový vývar? Zeleninu předem osmažte na másle, s bylinkami to nepřehánějte a čirý bude vývar díky rajčeti
Komentáře