Zašlé formičky z minulých Vánoc vyčistíte díky videonávodu snadno a rychle
Blíží se doba pečení cukroví, a tak jste vytáhli formičky z minulých Vánoc. Při vybalení se však nestačíte divit, protože jsou opravdu zašlé. Že to znáte? My také, a proto pro vás máme jednoduchý videonávod, díky kterému budou vaše formičky během chvíle jako nové.
Pokud vaše formičky mají své první pečení v novém kabátku za sebou a nyní už vás jejich lesk nepraští při otevření krabice do očí, je na čase jim vrátit jejich krásu. Co si budeme povídat, ono se i nám lépe peče, pokud k tomu máme vybavení, které je nejen funkční, ale je na něj i radost pohledět.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak vyčistit zašlé formičky na cukroví?
Když víte, jak na to, vyčistíte formičky během chvíle.
- Připravte si velký hrnec, naplňte jej vodou a přiveďte ji k varu.
- Nasypte do ní dva kypřicí prášky (je možné použít i jedlou sodu).
- Vodu zamíchejte a vložte do ní zašlé formičky.
- Takto je vařte přibližně 20 minut a budou zase jako nové.
@zamotana.martina Jak na zašlé formičky po prababičce. #formicky #orechy #cukrovi #vanoce #vanocnicukrovi #peceme #pecemecukrovi #vanocnipeceni ♬ původní zvuk - Martina
Na jaké druhy cukroví se používají formičky?
Formičky se dají použít na různé druhy cukroví. Nejčastěji jsou to pracny, poté různé rohlíčky, plněné ořechy nebo košíčky, které využijete nejen na Vánoce.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Vepřové ledvinky dušené na cibuli se slaninou
Přidáno před 3 hodinami
Žloutková polévka s řapíkatým celerem
Přidáno před 16 hodinami
Kuřecí špízy s kapustou
Přidáno před 21 hodinami
Melounové chuťovky s balkánským sýrem
Přidáno před 22 hodinami
Palačinková roláda s tvarohem
Přidáno 19. 5. 2024 11:19
Knedlo zelo králík s bůčkem
Přidáno 19. 5. 2024 10:00
Přečtěte si Zobrazit více
Pět rychlých večeří na všední dny: Pikantní těstoviny s fetou, smažené tousty plněné sýrem nebo rychlé kuře s omáčkou
Jak zahustit polévky, zlepšit jejich chuť a zvýšit výživnost? Skvěle je doplní nudle, noky, knedlíčky, kapání, svítky či krutony
Zdeněk Pohlreich v průběhu let: Od kuchařského učně až po televizní hvězdu a špičkového šéfkuchaře
Komentáře