Jaké maso zvolit při přípravě tataráku? Poradíme s výběrem
Tatarský biftek je původem francouzská lahůdka, kterou na přelomu 20. století namíchal jeden šéfkuchař v pařížské restauraci pro své zákazníky. Později k němu začali podávat tatarskou omáčku a odtud přišel jeho název.
Protože se tatarák připravuje ze syrového masa, je velmi důležité vědět, odkud maso pochází a jak bylo skladováno. To stejné platí o vajíčku, které budeme jíst též tepelně neupravené. Jaké maso tedy zvolit? To se dozvíte v následujících několika řádcích.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jaké maso použít na tatarák
Klasický tatarák je z hovězího masa, ale existují i další masité i nemasité varianty.
- Do tataráku patří hovězí maso, ideálně svíčková nebo část libového zadního, které je chuťově trošku výraznější.
- Maso musí být čerstvé, nejlépe z bio chovu. Důvod je ten, že na bio farmách musí dbát na tzv. pohodu zvířat. Ta žijí venku, na pastvě, a to má pozitivní vliv na jejich maso.
- Pokud máte rádi tatarák, jistě vyzkoušejte i verzi se srnčím masem či masem z lososa nebo tuňáka. Velmi oblíbený je i tatarák z kapra.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Osvěžující citronový sorbet
Přidáno před 4 hodinami
Bílá kedlubnová polévka s česnekem
Přidáno před 7 hodinami
Jablečné řezy s rybízem a vanilkovým krémem
Přidáno 12. 5. 2024 11:58
Bramboráky plněné masovo zeleninovou směsí
Přidáno 11. 5. 2024 09:00
Ovocný koláč podle Josefa Maršálka
Přidáno 10. 5. 2024 11:29
Kokosový dort bez mouky
Přidáno 10. 5. 2024 10:57
Přečtěte si Zobrazit více
Plněné kynuté knedlíky podle bronzových kuchařů z olympiády: Kouzlo je ve vanilkovém krému a makové drobence
Souboj na talíři live: Na gastro show v Praze ochutnáte grilovaný morek s tatarákem i krém z říčních raků
15 nejlepších receptů na vánoční cukroví: Prohlédněte si výběr z našeho receptáře
Komentáře