Kdy přidat ocet do omáčky? Správným načasováním předejdeme jejímu sražení
Spousta klasických českých omáček jako je třeba rajská, koprová nebo houbová, se bez dochucení octem jednoduše neobejdou. Tato přísada však může způsobit sražení, zvlášť pokud je v omáčce také smetana. Poradíme, jak tomu předejít.
Výborné omáčky jsou typické pro naši českou kuchyni. Do všech v závěrečném dochucování přidáváme ocet, který podtrhne výslednou chuť omáčky a zvýrazní použité suroviny. A jak docílit hladké omáčky bez sražení? Je to velmi jednoduché.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Kdy přidat ocet do omáčky
Poradíme vám, kdy je to správné načasování:
- Ocet přidáváme pomalu a za stálého míchání do omáčky před použitím smetany nebo mléka.
- Ocet poté necháme chvíli přejít varem.
- Pokud již je v omáčce smetana a potřebujeme omáčku ještě dokyselit, ocet v malém kastrolku svaříme a přidáme do omáčky, pak již dále nevaříme.
Snadno zachráníte i překyselenou omáčku přidáním malého množství jedlé sody, smetany nebo cukru.
A jak uvařit rychlou a po kopru voňavou omáčku známou jako "koprovka" můžete zhlédnout v našem video-návodu níže.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Jablkové buchtičky
Přidáno před 5 hodinami
Pečené brambory s česnekem, vejci, smetanou a sýrem
Přidáno před 5 hodinami
Slaná bábovka z toustového chleba
Přidáno před 9 hodinami
Pečené ziti
Přidáno před 9 hodinami
Plátky vepřové pečeně v pikantní omáčce
Přidáno před 10 hodinami
Smetanová mňamka
Přidáno před 11 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Tři tipy, jak zachránit překyselenou omáčku: Snadno pomohou dostupné suroviny z naší kuchyně
Jak zahustit omáčku bez přidání mouky? Poradíme vám zdravé varianty na dokonalý pokrm
Jak využít listy z pampelišky? Skvěle ochutí bylinkové máslo, v salátu dokonale nahradí rukolu a pesto z nich ladí s těstovinami
Komentáře