Kolik soli dát do kvašáků? Letní kvašené okurky mají báječnou chuť. Potřebují ale správnou dávku soli
Letní kvašené okurky jsou lahůdkou, kterou někteří z nás milují a další se jí vyhýbají. Pokud jste jim zatím nepřišli na chuť, možná je to proto, že jste ještě nevyzkoušeli ten správný recept.
Připravujeme je v době letních veder, tehdy kvašení probíhá rychle a správným způsobem. Potřebujeme na ně pouze několik surovin. Musíme mít dostatek okurek, vhodné jsou středně velké i přerostlé nakladačky. Měly by být pevné a kvalitní. Dále si připravíme kopr, listy pro chuť a urychlení kvasného procesu (např. vinné, višňové nebo z černého rybízu) a trochu křenu.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Kolik soli do kvašených okurek
Důležitou surovinou pro správný průběh kvašení a pro výbornou chuť okurek je sůl. Podstatné je použít správné množství. Pokud jí dáme málo, budou okurky nechutné a blátivé. Pokud příliš, budou přesolené. Správné množství je 4 dkg na 1 litr vody. Sůl s vodou převaříme a na kvašáky ji nalijeme teprve až po vychladnutí.
Na kvašáky potřebujeme vhodnou nádobu, postačí pětilitrová sklenice. Jen pro představu - z 15 kg nakladaček střední velikosti získáme 9 plných pětilitrovek výborných kvašáků.
Na závěr pro vás máme video-recept na výrobu domácích kvašených okurek. Po jeho zhlédnutí to pro vás bude určitě hračka. Přejeme dobrou chuť.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Kuřecí špízy s kapustou
Přidáno před 1 hodinou
Melounové chuťovky s balkánským sýrem
Přidáno před 2 hodinami
Palačinková roláda s tvarohem
Přidáno před 4 hodinami
Knedlo zelo králík s bůčkem
Přidáno před 5 hodinami
Ořechové řezy s tvarohovo-višňovým krémem a šlehačkou
Přidáno před 7 hodinami
Červená řepa s balkánským sýrem a balsamicem
Přidáno před 8 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Jak připravit výborné kvašáky. Hledáte jednoduchý recept na kvašené okurky? Přesně takový pro vás máme
Milujete kvašenou zeleninu? Ochutnejte domácí pickles, které můžete jíst už za několik dnů
Buchty po ránu: Bezlepkový chléb podle Josefa Maršálka je krásně křupavý, božsky chutná a lepek nahradila nezvyklá surovina
Komentáře