Likérové špice: Čím při jejich přípravě nahradit cukrářskou špičku
Likérové (koňakové) špičky patří mezi klasiku českého cukrářství. Čokoládou politá věžička z jemného kakaového krému na kulatém piškotu, plněná hustým a sladkým vaječným koňakem - každému se sbíhají sliny, už jen když oblíbený zákusek vidí.
Připravit domácí likérové špičky je malá cukrářská maturita. Pro jejich vytvoření musíme použít speciální dvouplášťovou špičku, která na piškotu vytvoří dutou věžičku. Když tuto špičku nevlastníme, musíme si poradit sami. Jak na to?
Jak na přípravu zákusků bez špičky
I falešné špičky zmizí ze stolu rychlostí blesku:
- Kulaté dětské piškoty nebo domácí buflery potřete čokoládou a nechte ztuhnout.
- Podle receptu si připravte kakaovou směs na likérové špičky.
- Podle dalšího receptu připravte krém s vaječným koňakem.
- Na piškot nastříkejte koňakový krém pomocí cukrářského sáčku bez špičky.
- Koňakový krém uzavřete do kroužků, vytvořených kakaovým krémem.
- Po zatuhnutí namočte špičky do čokolády a nechte vychladit v lednici.
Postup, na který se můžete podívat v našem videu, je podle receptu na likérové špičky bez speciálního tvořítka. Nemáte chuť si ho vyzkoušet?
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Kuřecí špízy s kapustou
Přidáno před 58 minutami
Palačinková roláda s tvarohem
Přidáno před 4 hodinami
Knedlo zelo králík s bůčkem
Přidáno před 5 hodinami
Ořechové řezy s tvarohovo-višňovým krémem a šlehačkou
Přidáno před 7 hodinami
Červená řepa s balkánským sýrem a balsamicem
Přidáno před 8 hodinami
Zapečené kuřecí prso s rajčaty a sýrem
Přidáno před 8 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Buchty po ránu: Bezlepkový chléb podle Josefa Maršálka je krásně křupavý, božsky chutná a lepek nahradila nezvyklá surovina
Limonáda z čerstvého ovoce je hitem léta! Máme pro vás tipy, jak ji jednoduše připravit doma
Mezi nejkrásnější interiéry roku patří i pražská kavárna Kofínno nebo restaurace Marie B s tajemným menu
Komentáře