Ovocné pyré je třešnička na dortu, i když není z třešní. Videonávod ukáže postup
Krásný celek obvykle vytvářejí jednotlivé detaily. Takovým detailem, který dovede k dokonalosti dezert nebo dort, je ovocný přeliv. Výroba pyré, přelivu nebo také ovocné omáčky není složitá a trvá jen několik málo minut.
Na výrobu ovocného pyré je potřeba čerstvé sezónní nebo zmražené ovoce, může být domácí i tropické. Důležité je, aby chuťově ladilo k dezertu, který hodláte hotovým pyré polít. Např. ke sladšímu cheesecaku se hodí kyselý přeliv.
Jak na přípravu malinového pyré
Postačí vám jen dvě suroviny, a to zvolené ovoce (v našem případě jsou to maliny, ale může být i jiné nebo více druhů dohromady) a cukr.
- Mražené maliny nasypeme na pánev a přisypeme k nim cukr dle chuti. Pokud připravujete pyré z čerstvého ovoce, přilejte trochu vody.
- Vaříme, dokud směs nezíská konzistenci sirupu.
- Směs přelijeme do sítka a scedíme. Hotový sirup by neměl obsahovat zrníčka ani větší kousky dužniny.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Sendvič z vaječné omelety
Přidáno před 2 hodinami
Miniroládky s tuňákovou náplní
Přidáno před 5 hodinami
Soufflé buchta
Přidáno před 6 hodinami
Kefírová rychlovka
Přidáno před 17 hodinami
Věnečky výborné
Přidáno před 20 hodinami
Nadýchané a měkoučké loupáky
Přidáno před 22 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Freddie Mercury byl v jídle skromný. Miloval ale všechno ostré, chilli chtěl i v míchaných vajíčkách
Dubnové mrazy poškodily letošní úrodu. Švestek, meruněk i třešní bude méně a ovoce podraží, říká odborník
15 nejchutnějších jablečných moučníků: Nechte se inspirovat výběrem receptů
Komentáře