Jak připravit netradiční čočkovou polévku z červené čočky. Videonávod pomůže
Když se řekne čočková polévka, představíme si klasickou „čočkovku“ s uzeninou. Čočková polévka ale může mít plno variant, tato je odlehčená a ne tak sytá, ale zase je zdravější. Vyzkoušejte polévku z červené čočky.
Polévka z červené čočky má zcela jinou chuť než ta z běžné čočky jedlé. Červená čočka je jemnější a obsahuje protein a železo, takže ji mají v oblibě ti, co drží dietu. Vyzkoušejte tuto variantu čočkové polévky a možná už se k té tradiční nevrátíte.
Mohlo by vás zajímat
Příprava polévky z červené čočky
Červená čočka se nemusí namáčet, takže polévka z ní je hotová rychleji.
- Na větší pánvi nebo v hrnci orestujte na oleji cibuli a poté i mrkev a česnek.
- Přidejte kmín, mletý zázvor a chilli a vše promíchejte.
- Nyní přisypte červenou čočku a vlijte rajčatovou šťávu a vývar.
- Vše nechte řádně provařit.
- Polévku můžete servírovat se zakysanou smetanou a koriandrem.
Polévka z červené čočky zahřeje, zasytí a hlavně potěší.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Domácí marshmallow
Přidáno před 2 hodinami
Trhané kuřecí maso s rajčaty a paprikovou omáčkou
Přidáno před 2 hodinami
Salát z pečených paprik na balkánský způsob
Přidáno před 4 hodinami
Rybí kari s fazolkami a hráškem
Přidáno před 19 hodinami
Koláč s ovocem (z domácí pekárny)
Přidáno před 20 hodinami
Domácí králík na smetaně s houbami
Přidáno před 22 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Máslové brambory s pečeným česnekem: Chuťově výraznější příloha se báječně hodí k minutkám, ale i jako samostatné jídlo
15 nejlepších receptů na vánoční cukroví: Prohlédněte si výběr z našeho receptáře
Radní v Miláně chtěli zakázat prodej zmrzliny po půlnoci. Je to tradice a tu nám neberte, protestovali naštvaní občané
Komentáře