Šlehačkové polštářky s jahodami připravíte podle videonávodu. Jsou dokonalé
Dezert jako ze špičkové cukrárny? Dokonale vypadá, skvěle chutná a připravíte ho jednoduše a snadno doma. Šlehačkové polštářky z listového těsta s čerstvými jahodami jsou velmi rychlé, jednoduché a výsledek vás určitě mile překvapí.
Listové těsto je skvělý pomocník, díky kterému můžete jednoduše a snadno vykouzlit dokonalý dezert z pohodlí vašeho domova. Tyto šlehačkové polštářky jsou přímo pastvou pro oči. K jejich přípravě poslouží hotové listové těsto, které po upečení naplníte šlehačkovým krémem a doplníte čerstvými jahodami. Na závěr jen posypete moučkovým cukrem a lahodný dezert bude na světě.
Mohlo by vás zajímat
Příprava šlehačkových polštářků
Na přípravu budete potřebovat: 1 balení listového těsta, 250 ml šlehačky ke šlehání, 5-6 jahod, jahodovou marmeládu, moučkový cukr a vejce k potření.
- Plát listového těsta rozkrájejte na obdélníčky, potřete rozšlehaným vajíčkem a dejte péct.
- Po upečení nechte vychladnout.
- Poté pomocí vroubkovaného nože položeného na plocho kousky rozřízněte napůl.
- V míse vyšlehejte šlehačku dotuha.
- Můžete začít plnit: Na spodní díl obdélníku dejte nejprve jahodovou marmeládu.
- Na ni přidejte vyšlehanou šlehačku a na závěr ještě čerstvé jahody.
- Přiklopte horní polovinou korpusu.
- Posypte moučkovým cukrem.
Zkoušeli jste už doma péct z listového těsta? Není to žádná věda, vyzkoušejte třeba tento skvělý tip.
Do komentáře nám dejte vědět, jak vám šlehačkové polštářky chutnaly.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Pomazánka ze dvou druhů sýra s pečeným česnekem
Přidáno před 10 hodinami
Jablkové buchtičky
Přidáno před 15 hodinami
Pečené brambory s česnekem, vejci, smetanou a sýrem
Přidáno před 16 hodinami
Slaná bábovka z toustového chleba
Přidáno před 19 hodinami
Pečené ziti
Přidáno před 20 hodinami
Plátky vepřové pečeně v pikantní omáčce
Přidáno před 21 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
15 nejchutnějších jablečných moučníků: Nechte se inspirovat výběrem receptů
Jak využít listy z pampelišky? Skvěle ochutí bylinkové máslo, v salátu dokonale nahradí rukolu a pesto z nich ladí s těstovinami
Domácí listové těsto se vyplatí připravit ve větším množství. Přebytečnou část můžete zamrazit na příště
Komentáře