7 receptů na strašidelné menu: Hitem jsou prsty z těsta, mumie a strašidýlka
Chystáte se oslavit Halloween a přemýšlíte nad strašidelným menu? Přinášíme vám inspiraci, díky které rozhodně nebude vaše občerstvení nudné. Vybírat můžete ze sedmi zajímavých receptů, ve kterých se objevuje halloweenské téma.
Veselé a trochu strašidelné občerstvení sice připravíte podle následujících receptů, ale také se zamyslete, jestli by bylo možné vaše oblíbené cukroví, chlebíčky či jiné pohoštění obléci do trochu jiného kabátku. Možná stačí jen trošku začarovat s čokoládou, marmeládou a kečupem, nebo pomocí zeleniny vytvořit na obložené chlebíčky vhodné tvary, a hned máte o zábavu postaráno.
- Čarodějnické prsty
- Plněná mumie
- Halloweenský dýňový koláč
- Dýně…podzim je tady
- Halloweenská strašidla
- Strašidelní piškoťáci pro malé i velké děti
- Cupcaky s hrobečky na Halloween
1. místo
Čarodějnické prsty jsou pohoštěním, které není pro jemnější povahy, pokud jste ale milovníky černého humoru, pak tyto sladké tyčinky s oloupanými mandlemi a marmeládou, případně čokoládou, budou to pravé pro váš stůl.
2. místo
Pokud se nebojíte práce s jednoduchým kynutým těstem, pak mumie naplněná kečupem, šunkou a sýrem je další z možností, jak si pochutnat netradičním způsobem. Mumii lze připravit i se sladkou náplní - z ořechů, máku, či povidel.
3. místo
Jednoduchý a přitom chutný dýňový koláč upečeme z těsta a náplně z dýňového pyré, zakysané smetany a vajec. Po upečení už jen krásně žlutý povrch koláče dozdobíme strouhanou čokoládou nebo kakaem, případně na talířku dochutíme šlehačkou.
4. místo
Dýně na všechny způsoby zkrátka patří k podzimu i k Halloweenu. Roztomilé dýně upečete z kynutého těsta, vhodně je vytvarujete a ještě dozdobíte pekanovým ořechem namísto stopky. Krásně žlutou barvu zajistí potření vajíčkem s trochou kurkumy.
5. místo
Roztomilá strašidýlka z bílků, cukru a citronové šťávy rozzáří tváře všech dětí. Tvary z bílkové hmoty sušíme v troubě a po vychladnutí dozdobíme rozehřátou čokoládou. Postup je jednoduchý a přitom velmi efektní.
6. místo
Další jednoduchý způsob ukáže, jak připravit strašidelné mlsání. Tentokrát je základem piškotové těsto, které po upečení dozdobíte čokoládou. Do přípravy strašidýlek můžete zapojit děti, které budou mít z výtvorů o to větší radost.
7. místo
Opět spíše pro silnější povahy jsou hrobečky z muffinů. S jejich přípravou je o něco více práce, ale zato si na nich parádně pochutnáte, jsou totiž plněné tvarohovo-pudinkovým krémem a dozdobené kakaovými sušenkami.
Oblíbenou dobrotou na různé svátky a příležitosti jsou perníčky. Podle dané příležitosti zvolíte tvary i zdobení a hned máte sladké tematické pohoštění vymyšlené. Perníčky, které nepotřebují čas na rozložení, upečete podle následujícího videoreceptu:
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Uzené stehno v kolínkách
Přidáno před 8 hodinami
Mandlové šneky
Přidáno před 20 hodinami
Krkovička v jogurtu opečená na přepuštěném másle
Přidáno před 21 hodinami
Cordon bleu z tousťáku
Přidáno před 23 hodinami
Pomazánka ze dvou druhů sýra s pečeným česnekem
Přidáno 8. 5. 2024 18:11
Jablkové buchtičky
Přidáno 8. 5. 2024 13:15
Přečtěte si Zobrazit více
Jak připravit voňavou ořechovou náplň pro sladké pečení. Koláče, záviny či pletence s ní chutnají dokonale
Jak péct sněhové cukroví? Je třeba dodržet několik zásad, aby se nám povedlo. Základem je dobře ušlehaný sníh
Dýňový koláč: Sladký nebo slaný? Vyberte si z oblíbených receptů
Komentáře