7 receptů ze špekáčků: Výborně chutnají naložené, zapečené s pivem i připravené se zelím
Opékání špekáčků je oblíbenou letní kratochvílí. Uzeniny ale můžete využít i v kuchyni, a to do různých receptů, na kterých si pochutná celá rodina. Přinášíme vám nejlépe hodnocené recepty, ve kterých buřty hrají hlavní roli.
I když špekáčky nepatří zrovna k prototypu zdravého stravování, jednou za čas si na nich velmi rádi pochutnáme. Pokud vybereme kvalitní s vyšším podílem masa, může to být i bez výčitek svědomí. Jednou z možností je oblíbené opékání buřtů na ohni. Věděli jste však, že ze špekáčků můžeme připravit hlavní chod i předkrm? Inspirujte se našimi nejlepšími recepty.
Mohlo by vás zajímat
1. místo
2. místo
3. místo
4. místo
5. místo
6. místo
7. místo
Jak na tradiční buřtguláš
Bramborový guláš neboli buřtguláš je osvědčenou klasikou se špekáčky, kterou připravíme daleko rychleji, než guláš s hovězím masem. Guláš je vydatný a s krajícem čerstvého chleba k obědu nás skvěle zasytí. Nejdříve zpěníme cibulku, ke které přidáme nakrájené špekáčky, a okořeníme. Zalijeme vařící vodou, přidáme brambory, majoránku, česnek, a pomalu vaříme. Zahustíme, zjemníme smetanou a máme hotovo.
Celý postup můžete zhlédnout také v našem video-návodu níže.
Chutnají vám špekáčky? Podělte se s námi o vaše oblíbené recepty do komentářů.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Cizrnovo sýrové nočky
Přidáno před 17 hodinami
Rajská omáčka z rajských
Přidáno 17. 5. 2024 23:12
Hrášek se sýrem, vepřová pečeně a ztracené vejce
Přidáno 17. 5. 2024 14:21
Citrusový džem
Přidáno 17. 5. 2024 10:55
Pórková polévka s mrkví, fenyklem a vejcem
Přidáno 17. 5. 2024 08:53
Mrkvová pomazánka mediterran z varného mixéru
Přidáno 17. 5. 2024 07:49
Přečtěte si Zobrazit více
Jak napravit tělo po prohýřené noci s množstvím alkoholu a jídla. Rady na zahnání kocoviny
Šťavnaté špekáčky: Jak je správně naříznout a jak vysoko nad ohněm je připravovat, aby byly dokonalé?
Vyzkoušeli jsme osm nejlepších způsobů, jak správně nařezat špekáčky: Takhle se dokonale propečou a nespálí
Komentáře