Z rajčat a česneku během chvilky připravíme trvanlivou pomazánku. Výborně s ní dochutíme pokrmy
Z dozrávajících rajčat a česneku snadno připravíme pomazánku, kterou není třeba sterilovat a přesto v chladnu vydrží celou zimu. Vyzkoušet ji můžeme podle osvědčených receptů z našeho receptáře.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak připravit pomazánku
- Na 1 kg rajčat potřebujeme 30 dkg oloupaného česneku a 7 dkg soli.
- Použijeme červená rajčata (taková jako na kečup), která nejsou příliš vodnatá.
- Případnou přebytečnou tekutinu z rajčat po jejich rozkrojení vybereme lžičkou a využijeme jiným způsobem.
- Oloupeme česnek a společně s rajčaty ho rozmixujeme.
- Přidáme sůl a vše dobře promícháme.
- Směsí plníme dobře vymyté a vypařené skleničky od dětské výživy.
- Uzavřeme je víčky a uložíme do chladna a temna, není potřeba uložení v ledničce.
Jak využít pomazánku
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Domácí karlovarské rohlíky
Přidáno před 8 hodinami
Placičky s kopřivami
Přidáno před 11 hodinami
Dalamánkové bagety
Přidáno před 13 hodinami
Domácí marshmallow
Přidáno před 16 hodinami
Trhané kuřecí maso s rajčaty a paprikovou omáčkou
Přidáno před 16 hodinami
Salát z pečených paprik na balkánský způsob
Přidáno před 17 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Jak naložit rajčata do oleje. Ochucené bylinkami, česnekem a chilli papričkami skvěle chutnají a jsou oblíbeným jedlým dárkem
Máslové brambory s pečeným česnekem: Chuťově výraznější příloha se báječně hodí k minutkám, ale i jako samostatné jídlo
15 nejchutnějších jablečných moučníků: Nechte se inspirovat výběrem receptů
Komentáře