Zdobení pomocí sáčku s ustřiženou špičkou: Vaše moučníky budou dokonalé
Cukrářský sáček patří do každé kuchyně, a to nejen na zdobení dortů krémem. Je to možnost použít čokoládu nebo polevu a nezašpinit si přitom ruce ani stůl. Špičku odstřihneme v potřebné velikosti a sáček po použití vyhodíme.
Někdy se stane, že potřebujeme ozdobit dort nebo zákusky a nemůžeme najít vhodnou zdobičku. Pomocí cukrářského sáčku s ustřiženou špičkou zvládneme nejen hezky ozdobit moučník, ale také jiné dobroty. Poradíme, jaké.
Kde využijeme sáček s odstřiženou špičkou
Všude tam, kde něco zdobíme, kreslíme, malujeme nebo plníme:
- Na zdobení perníčků bílkovou polevou stříháme jen maličkou špičku.
- Na ozdobení dortů kulatými bochánky - moderní zdobení krémem.
- Na naplnění pater dortu krémem ho využijeme při silné vrstvě.
- Na plnění rozkrojených moučníků, například věnečků, větrníků, eclairek.
- Na plnění koláčů a buchet náplněmi, aby byla náplň stejnoměrná.
- Na psaní textu čokoládou nebo polevou můžeme volit i nejtenčí linky.
- Na stékanou čokoládovou polevu - ozdobení bude pravidelné.
- Na naplnění pralinkových skořápek - všechny pralinky budou stejné.
- Při pečení makronek a piškotů můžeme dávkovat přesnou dávku těsta.
- Na plnění slaných pěn do jednohubek, které budou vypadat jako zákusky.
Jedním malým zmáčknutím sáčku vytlačíme přesně takové množství náplně, jakou potřebujeme. Někdy je použití hladce ustřižené špičky více žádoucí, než zdobení řezanými špičkami - například u krémů a náplní, kde jsou drobné kousky.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Uzené stehno v kolínkách
Přidáno před 7 hodinami
Mandlové šneky
Přidáno před 19 hodinami
Krkovička v jogurtu opečená na přepuštěném másle
Přidáno před 20 hodinami
Cordon bleu z tousťáku
Přidáno před 22 hodinami
Pomazánka ze dvou druhů sýra s pečeným česnekem
Přidáno 8. 5. 2024 18:11
Jablkové buchtičky
Přidáno 8. 5. 2024 13:15
Přečtěte si Zobrazit více
15 nejchutnějších jablečných moučníků: Nechte se inspirovat výběrem receptů
Gastro glosa: Kuchařka pro dceru končí, ale prosím, milá Florentýno, nepřestávej recepty psát...
Zeleninové „kostky“ skvěle dochutí vývar či omáčku: Připravené je máte během okamžiku a jsou úplně bez chemie
Komentáře