Jídla portugalské kuchyně – nejlepší recepty z Portugalska
Už jste se někdy setkali se specialitami portugalské kuchyně? Gastronomie státu ležícího vedle Španělska byla ovlivněna nejen tímto svým nebližším sousedem, ale také třeba kuchyní severní Afriky. Naopak vlivy portugalské kuchyně můžeme vnímat v Brazílii a dalších státech Jižní Ameriky. Co je pro ni tedy typické?
Portugalci byli vždy dobrými rybáři a v konzumaci ryb se dodnes řadí na špičku evropského žebříčku. Můžete u nich tedy ochutnat ryby, kraby, langusty, chobotnice i škeble v nejrůzněšjích úpravách, od vaření přes pečení až po smažení. Z dob kolonií si portugalští kuchaři a hospodyňky zachovali zvyk hodně kořenit, neboť právě vzácné koření z dalekých krajů tehdy dováželi. Typické je tu chilli piri-piri, vanilka, šafrán, skořice i koriandr. Stejně jako ve Španělsku, i v Portugalsku miluji paellu a jiná „jídla z jednoho hrnce“. Jejich výhodou je, že se do nich smíchá, co dům zrovna dá, nají se celá rodina a ještě je to vynikající pochoutka.
Související články
Alternativy k těmto receptům
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Mandlové šneky
Přidáno před 5 hodinami
Krkovička v jogurtu opečená na přepuštěném másle
Přidáno před 6 hodinami
Cordon bleu z tousťáku
Přidáno před 7 hodinami
Pomazánka ze dvou druhů sýra s pečeným česnekem
Přidáno před 20 hodinami
Jablkové buchtičky
Přidáno 8. 5. 2024 13:15
Pečené brambory s česnekem, vejci, smetanou a sýrem
Přidáno 8. 5. 2024 13:03