Nejrychlejší recepty: Dvoubarevná hrnková bábovka je hotová za 30 minut!
15. 2. 2021 Vaření
Říká se, že ženu ani květinou neuhodíš. A mělo by se říkat, že rodinu bábovkou neurazíš! Tradiční moučník ke kávě potěší skoro každého, kdo k vám přijde na návštěvu. Pokud nemáte času nazbyt, zkuste naši hrnkovou - peče se půl hodiny a její příprava zabere jen pár minut. Chuť je ovšem zcela plnohodnotná!
Rychlá hrnková bábovka
Hrnková i rychlá proto, že množství použitých surovin je uváděno v hrnkách. Žádné složité odměřování, stačí smíchat vše dohromady, přelít těsto do formy a pak už se jen těšit, až byt provoní sladká vůně vanilky a kakaa.
Co budeme potřebovat:
- 2 hrnky hladké mouky
- 1 hrnek cukru krystal (může být třtinový)
- 1/3 hrnku másla (nebo oleje)
- 1/4 hrnku mléka
- 1 pytlík prášku do pečiva
- 1 pytlík vanilkového cukru
- 1 vejce
- 2 lžíce holandského kakaa
- sádlo nebo Hera na vymazání formy
- rozinky (volitelné)
Mohlo by vás zajímat
Postup: V míse smícháme mouku, cukr, změklé máslo (případně olej), mléko, vyklepneme do směsi vejce, přidáme vanilkový cukr a prášek do pečiva, můžeme přisypat rozinky. Všechno dobře promícháme a prohněteme, až vznikne těsto. Formu na bábovku vymažeme sádlem či Herou a vysypeme strouhankou (bábovka se bude lépe vyklepávat). Polovinu těsta odlijeme do menší mísy a tam do něj přidáme kakao. Dobře rozmícháme. Pak už jen střídavě lijeme do formy bílé a tmavé těsto. Bábovku dáme péct do trouby předehřáté na 180°C na 30 minut. Na talíři či podnose ji nezapomeneme řádně dozdobit moučkovým cukrem.
Témata
Recepty k tomuto článku
Mohlo by vás zajímat
Přečtěte si Zobrazit více
Remoska je skvělý pomocník nejen v kuchyni, ale i na cestách. Poradíme, jak v ní upéct kuře
15 nejlepších receptů na vánoční cukroví: Prohlédněte si výběr z našeho receptáře
Mezi nejkrásnější interiéry roku patří i pražská kavárna Kofínno nebo restaurace Marie B s tajemným menu
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Hrášek se sýrem, vepřová pečeně a ztracené vejce
Přidáno před 18 hodinami
Citrusový džem
Přidáno před 21 hodinami
Pórková polévka s mrkví, fenyklem a vejcem
Přidáno před 23 hodinami
Mrkvová pomazánka mediterran z varného mixéru
Přidáno 17. 5. 2024 07:49
Kuřecí kořeněná stehna pečená na zelenině
Přidáno 16. 5. 2024 09:14
Makovec za hubičku (z domácí pekárny)
Přidáno 16. 5. 2024 08:51
Přečtěte si Zobrazit více
15 nejchutnějších jablečných moučníků: Nechte se inspirovat výběrem receptů
Karolina Světlá si pochutnávala na specialitách z Podještědí: Vařilo se kyselo s chlebovým kváskem nebo carapanda
Přemek Forejt slibuje, že uvaří v každé domácnosti: Naučím tě neskutečný vychytávky, říká slavný šéfkuchař