9 nejlepších podzimních polévek pro zahřátí: Dáte si dýňovou, mrkvovou nebo cibulačku?
16. 10. 2021 Vaření
Polévka je grunt a odjakživa patří k základům české kuchyně. Zvlášť nyní, na podzim, si ji ovšem užijeme ještě víc. Kromě toho, že dobře zasytí, také nás zahřeje a v mnoha případech dodá tělu i potřebné vitaminy. Vyberte si, které z nejoblíbenějších polévek z našeho webu dáte přednost!
Krémové zeleninové
Možností, jak z relativně obyčejné zeleniny vyčarovat nejen sytý pokrm, ale klidně i slavnostní delikatesu, je více. Jednou z nejlepších je, připravit zeleninový krém. Na něj obvykle stačí jen povařit nebo upéct zeleninu, rozmixovat a případně naředit vodou, vývarem nebo smetanou. Favoritem je v tomto ohledu polévka dýňová. Použijte nejlépe dýni hokkaidó, omyjte ji, nakrájejte, zbavte semínek a dužinu upečte v troubě spolu s trochou olivového oleje, solí a rozmarýnem. Poté bylinku odstraňte, dýni rozmixujte s vývarem a dochuťte dle svých preferencí. Anebo zkuste dýňovou polévku ještě snadněji podle našeho videa. Případně si dejte podobně snadný květákový či mrkvový krém. Při podávání můžete kteroukoliv z těchto polévek dochutit nějakým zajímavým olejem. Nabízí se třeba lanýžový nebo dýňový.
Vydatné luštěninové
Tyhle polévky mohou splnit požadavek dva v jednom. A sice, že jsou tak syté, že klidně můžou suplovat hlavní chod. Zejména, když k fazolím, čočce nebo hrachu přidáte kousek klobásky či uzeného a servírovat budete polévku s pečivem. Ne nadarmo se takovým polévkám dříve říkávalo „přesnídávkové“, čímž se myslelo hutné a pořádně syté. Nabízíme vám hned tři video recepty, podle kterých zvládnete fazolačku, čočkovou polévku nebo hrachovku doslova levou zadní!
Zahraniční
Milujete francouzskou, italskou nebo arabskou kuchyni? Žádný problém, u nás si vyberete i z exotických chutí! Zkuste třeba marockou polévku hariru s cizrnou a kořenovou zeleninou, nebo italskou maximálně zeleninovou polévku minestrone, do níž můžete přidat i těstoviny a sýr, případně vsaďte na klasiku, kterou zůstává nepřekonatelná francouzská cibulačka.
Témata
Recepty k tomuto článku
Mohlo by vás zajímat
Přečtěte si Zobrazit více
15 nejchutnějších jablečných moučníků: Nechte se inspirovat výběrem receptů
Valašský frgál je nejlepším koláčem světa! V žebříčku překonal newyorský cheesecake nebo ruský medovník
Ceny občerstvení na MS v hokeji v Praze: Pivo za 110 Kč, hranolky za 80 Kč a 70 Kč „vysolíte“ za vodu v „petce“
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Ovocný koláč podle Josefa Maršálka
Přidáno před 11 hodinami
Kokosový dort bez mouky
Přidáno před 12 hodinami
Opečený domácí lančmít s bramborami se špenátem
Přidáno před 13 hodinami
Pizza šneci z listového těsta
Přidáno před 15 hodinami
Uzené stehno s těstovinami
Přidáno 9. 5. 2024 21:32
Mandlové šneky
Přidáno 9. 5. 2024 09:39