10 jídel, která zvládnete levou zadní: Menu od polévky až po dezert nejen pro začátečníky
31. 1. 2022 Vaření
Možná vás vaření až tak moc nebaví, nebo zrovna začínáte, případně potřebujete strávit v kuchyni co nejméně času a moc nad tím hlavně nepřemýšlet. Tak ve všech těchto případech vám budou následující tipy užitečné. Díky našemu přehledu sestavíte dokonce menu od polévky až po dezert!
Polévky levou zadní
Polévky, byť ne všechny, patří mezi velmi snadná jídla na přípravu. Když to trochu zjednodušíme, často lze jen „naházet“ očištěnou a nakrájenou zeleninu, případně i luštěniny a brambory do hrnce a povařit. Od zahušťování záklechtkou nebo zásmažkou se dnes už ustupuje, proto když chcete mít polévku hustší, jednoduše její část rozmixujete a pak vrátíte zpátky, případně necháte schválně luštěniny rozvařit. Mezi nejoblíbenější druhy patří, hlavně teď v zimě, krémové polévky. Zkuste je a nebudete litovat!
Oběd za chvilinku
Nejste žádný MasterChef, ale potřebujete si sem tam uvařit? Začněte něčím jednoduchým, co nemusíte dělat „od píky“. Kupte těstoviny nebo hotové gnocchi a dodělejte jen omáčku, která může být velmi jednoduchá. Případně jen osolte kuře, dochuťte paprikou a česnekem a nechte je upéct na pekáči v troubě. Když tahle snadná jídla ještě navíc zkombinujete s některou z polévek v předchozí části, máte už oběd kompletní.
Sladká tečka
Jestli jste začátečník, ale chcete i tak návštěvu překvapit, chce to „sladkou tečku“ na závěr. Jenže cukrařina už často bývá složitější a obvykle vyžaduje nějaké zkušenosti. To ovšem neplatí, pokud sáhnete po jednodušším receptu na nepečený dezert, případně když uděláte perník na plech. Zkuste třeba nadýchaný andělský perník! Plech přitom ani nepotřebujete, stačit vám bude obyčejný pekáč, ve kterém jindy pečete maso. A pokud si ani na to netroufáte, sladkou zdravou tečkou může být i tvarohový nebo ovocný pohár s ořechy.
Témata
Recepty k tomuto článku
Mohlo by vás zajímat
Přečtěte si Zobrazit více
Lahodná a pikantní křenová omáčka je báječná k uzenému masu. Víme, jak ji uvařit
Nejlepší omáčky české kuchyně. Které jsou ty nejžádanější a jak je připravit
15 nejlepších receptů na vánoční cukroví: Prohlédněte si výběr z našeho receptáře
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Pomazánka ze dvou druhů sýra s pečeným česnekem
Přidáno před 10 hodinami
Jablkové buchtičky
Přidáno před 15 hodinami
Pečené brambory s česnekem, vejci, smetanou a sýrem
Přidáno před 15 hodinami
Slaná bábovka z toustového chleba
Přidáno před 19 hodinami
Pečené ziti
Přidáno před 19 hodinami
Plátky vepřové pečeně v pikantní omáčce
Přidáno před 20 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Kynuté Maruščiny koláčky: Nadýchané a vláčné pečivo neodolatelně voní máslem. Důležité je správně pracovat s droždím
„Na povrchu klouzavý a uvnitř kyprý a vláčný….“ Jak vypadá knedlík a jak nok? Film Pelíšky nabídl před 25 lety jasnou odpověď
„Když nemáte kečup, dejte tam hořčici“ aneb Jak se proměňovala česká gastronomie během třiceti let existence TV Nova