Těstoviny se dají připravit na tolik různých způsobů. Který z nich si vyberete vy?
Těstoviny jsou perfektní surovinou, neboť se hodí téměř ke všemu. Milují je především děti, ale s velkou chutí si je dá každý dospělý. Jsou spojovány především s italskou kuchyní, která je velmi lehká a chutná, ale perfektně doplní i například klasické české omáčky.
Jaké jsou nejznámější druhy těstovin?
Těstoviny jsou oblíbené, protože jsou dobře stravitelné, nenáročné na přípravu, mají široké využití a dlouhou trvanlivost. Mezi nejznámější druhy patří:
- dlouhé těstoviny (špagety, linguine, tagliatelle, fettuccine, lasagne, ...),
- krátké těstoviny (kolínka, tarhoňa, mušličky, fusilli, penne, farfalle, špecle atd.),
- plněné těstoviny (ravioli, tortellini, cannelloni),
- polévkové těstoviny (nudle, těstovinová rýže, ...).
Nejoblíbenější recepty
Největší výhodou je, že jsou těstoviny velmi variabilní a dají se připravit v podstatě s čímkoliv. Co se týče masa, nejoblíbenější jsou s kuřecím či mletým masem, lososem nebo tuňákem. Pochutnáte si také na těstovinách se špenátem, cuketou, ricottou nebo pestem (bazalkovým i rajčatovým). Těstoviny můžete tedy jen tak s něčím smíchat, udělat k nim omáčku, nebo si připravte zapečené těstoviny.
Další témata
Další recepty
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Ovocný koláč podle Josefa Maršálka
Přidáno před 19 hodinami
Kokosový dort bez mouky
Přidáno před 19 hodinami
Opečený domácí lančmít s bramborami se špenátem
Přidáno před 20 hodinami
Pizza šneci z listového těsta
Přidáno před 23 hodinami
Uzené stehno s těstovinami
Přidáno 9. 5. 2024 21:32
Mandlové šneky
Přidáno 9. 5. 2024 09:39
Přečtěte si Zobrazit více
Pravá řecká musaka krok za krokem. Důležitý je „vypocený“ lilek, tajemství lahodné chuti pak spočívá ve správném výběru masa a koření
Jahodový shortcake: Legendární moučník podle slavné americké cukrářky Christiny Tosi je vláčný a křehký díky máslu a smetaně
Která jídla patří k babímu létu? Perfektně se hodí třeba pečená dýně, zeleninové a ovocné šťávy či dobře zvolený koláč