Hitem internetu jsou netradičně připravené těstoviny s chutí cibulačky: One Pot French Onion Pasta jsou úžasně jemné a voňavé
10. 1. 2024 Vaření
Polévka cibulačka je jednou z nejslavnějších francouzských specialit. Ta pravá voní vínem a tymiánem a nesmí na ní chybět vrstva sýra. Hledáte-li něco ještě vydatnějšího, užijte si její chuť v těstovinách, které jsou jedním z nejnovějších hitů TikToku. Jsou dokonalé stejně jako slavná polévka.
Těstoviny místo cibulačky
Jídla z jednoho hrnce přijdou vždycky vhod a v zimě především. Obvykle jsou vydatná, snadno je připravíte a přímo vyzývají k tomu vychutnat si je, když se vrátíte promrzlí z procházky zasněženou přírodou. A přesně taková je směs těstovin, která se nedávno proslavila na sociální síti na sdílení videí TikTok a brzy se stala virálem (hojně sdíleným videem na internetu) nejen tam, ale i na Instagramu.
Mohlo by vás zajímat
Půvab slavné francouzské polévky
One Pot French Pasta jsou vynikající těstoviny s luxusní krémovou omáčkou, v nichž je koncentrována chuť jedné z nejslavnějších francouzských polévek – cibulačky. Původní pokrm chudých, mající pověst dokonalého vyprošťováku a spojovaný se slavnou pařížskou tržnicí Les Halles, známým Břichem Paříže Émila Zoly, se postupem let vyšvihl na delikatesu.
Půvab tohoto pokrmu spočívá v úžasné chuti karamelizované cibulky, která dodá pokrmů sladkost a lehkou kyselost zároveň, a rovněž příjemnou máslovou chuť. Chuť těstovin navíc vylepší víno, poctivý hovězí vývar a voňavé bylinky. To vše dohromady vytváří dokonalou kombinaci, kterou se vyznačují i populární internetové těstoviny. Ty však na rozdíl od polévky ještě víc zasytí.
Mohlo by vás zajímat
Jak na cibulové těstoviny?
Tyto vynikající cibulové těstoviny jsou úžasné samy o sobě, dají se však i různými způsoby vylepšovat. Bílé víno lze třeba vyměnit za červené, těstoviny jsou vynikající i posypané parmazánem nebo jiným sýrem a můžete je zapéct i s plátky bagety nebo jiného bílého pečiva posypaného sýrem, aby byla podobnost se slavnou polévkou dokonalá. Pro zajímavější chuť lze do omáčky vmíchat i houby.
Pokud vás tyto cibulové těstoviny zaujaly, můžete si je připravit rovnou podle originálního receptu:
Budete potřebovat: 350 g těstovin rigatoni (nebo jiných krátkých těstovin), 2 lžíce nesoleného másla, 2 lžíce olivového oleje, 3 velké žluté cibule nakrájené na tenké plátky, 4 stroužky utřeného česneku, 2 čajové lžičky čerstvého tymiánu, nasekaného nadrobno, ¼ šálku suchého bílého vína, 1 lžičku worcesterské omáčky, 2 čajové lžičky soli, 1 lžičku černého pepře, 3 šálky hovězího vývaru, 1 šálek vody, ¼ šálku tučné smetany, 1 šálek strouhaného sýra gruyere.
- Na pánvi nebo v hrnci rozehřejte máslo s olejem. Přidejte všechnu cibuli nakrájenou na plátky. Promíchejte a smažte za častého míchání, dokud cibule nezíská zlatohnědou barvu.. Nevadí, když se trochu přichytí ke dnu hrnce, bude mít pak lepší chuť.
- Jakmile cibule zkaramelizuje, přidejte prolisovaný česnek a nasekaný tymián a vše společně osmahněte asi 3-4 minuty. Přilijte víno, vše opět promíchejte a nechte víno odpařit asi 1-2 minuty. Karamelizovanou cibuli dochuťte worcesterem a solí.
- Do stejného hrnce přidejte hovězí vývar, vodu a těstoviny. Promíchejte, vše přiveďte k varu a poté stáhněte teplotu na minimum. Za častého míchání vařte, dokud nejsou těstoviny al dente a dokud se neodpaří dostatečné množství tekutiny. Trvá to asi 8-10 minut.
- Odstavte hrnec z ohně a přidejte hustou smetanu a rozdrobený sýr gruyere. Promíchejte, dokud se sýr zcela nevstřebá a nevytvoří se krémová omáčka. Hotové těstoviny můžete nakonec ozdobit na talíři snítkou petrželky, případně i jinými bylinkami.
@carolbeecooks And you shouldn’t either #frenchonionpasta ♬ original sound - smelliot’s priv 😝😝
Témata
Recepty k tomuto článku
Mohlo by vás zajímat
Přečtěte si Zobrazit více
Bábovka Albert plněná tvarohem: Štavnatý a vláčný moučník dovedou k nadpozemské dokonalosti i speciálně upravené rozinky
Bramborové knedlíky plněné uzeným masem: K výraznější chuti uzeného pomůže jeden trik a smažená cibulka jídlo doladí
Jak připravit sirup z bezových květů zastudena: Kromě bezu stačí jen citron, cukr a správný postup
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Kuřecí kořeněná stehna pečená na zelenině
Přidáno před 10 hodinami
Makovec za hubičku (z domácí pekárny)
Přidáno před 10 hodinami
Naložené ředkvičky
Přidáno před 22 hodinami
Červená čočka s rajčaty a špenátem s masem i bez
Přidáno 15. 5. 2024 07:48
Tarhoňa s mletým masem a zeleninou
Přidáno 14. 5. 2024 12:27
Nudlové těsto z domácí pekárny
Přidáno 14. 5. 2024 10:19
Přečtěte si Zobrazit více
Pět jídel z jednoho hrnce či pekáče do stovky pro celou rodinu: Porce guláše vyjde na 25 Kč, porce bramboráku na 17 Kč
15 nejchutnějších jablečných moučníků: Nechte se inspirovat výběrem receptů
Náš život s celiakií: Upekla jsem mandlový koláč podle receptu Josefa Maršálka. Áňa z něj byla nadšená