Celé Česko peče v nejlepší formě
19. 4. 2016 Historie a zajímavosti
Sbírejte body za nákupy v PENNY a získejte slevu na nádobí francouzské značky Fontignac
S novou věrnostní akcí v PENNY můžete získat slevu na kolekci 8 druhů značkového nádobí a příslušenství Fontignac do každé domácnosti. Nechte se inspirovat našimi recepty a vyzkoušejte, že pečení a vaření s PENNY a se značkovým nádobím Fontignac je snadné.
Nakupujte od 31. 3. do 27. 7. 2016 v jednotlivých prodejnách Penny Market a za každých 200 Kč nákupu získejte 1 bod. Body vylepujte do políček ve sběratelské kartě a po vylepení příslušných polí a předložení karty u pokladny vám bude poskytnuta sleva.
SEKANÁ SE SLANINOU A SÝREM
K pečení jsme použili obdélníkovou mísu 32 cm.
Hotovo za 95 minut
Příprava: 20 minut
Pečení: 75 minut
Ingredience na 6 porcí
Na sekanou:
- 700 g mletého hovězího masa
- 300 g mletého vepřového masa
- 1 střední cibule
- 100 g slaniny
- 100 g sýra (gouda, čedar)
- 2 lžíce dijonské hořčice
- 1 lžička kmínu
- 2 vejce + na pomazání sekané
- 200–250 g staršího bílého pečiva
- 100 ml polotučného mléka
- 2 snítky tymiánu
- sůl, pepř
- olej na vymazání formy
Postup přípravy
Troubu rozehřejte na 180 °C.
Bílé pečivo nakrájejte na kostky a dejte vysušit do trouby na 10 minut. Po vyndání z trouby zalijte mlékem s jedním rozšlehaným vajíčkem a nechte chvíli odstát, aby pečivo nasálo všechnu tekutinu.
Střední cibuli nakrájejte spolu se slaninou na kostičky a dejte k mletému masu. Přidejte na hrubo nastrouhaný sýr, 1 vejce, dijonskou hořčici, lžičku kmínu, tymián, pečivo, sůl a pepř. Všechno spolu dobře promíchejte a vytvořte šišku sekané.
Velkou zapékací mísu vymažte olejem, vložte do ní sekanou, kterou ještě před pečením potřete rozšlehaným vejcem a posypte kmínem a čerstvým tymiánem. Podlijte půl hrnkem vody a pečte 30 minut přikryté alobalem na 180 °C. Následně 45 minut dopečte bez alobalu.
Tento a další báječné recepty naleznete na www.penny-fontignac.cz.
Mohlo by vás zajímat
Přečtěte si Zobrazit více
Buchty po ránu: Brownies cheesecake podle Josefa Maršálka jsou krásně vláčné a překvapí netradiční chutí a vůní
15 nejlepších receptů z kapra: Máme pro vás výběr tradičních i nových receptů
Celer bulvový, řapíkatý a listový: Všechny odrůdy vyséváme již v únoru
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Zapečená brokolice s bramborami, sýrem a smetanou
Přidáno před 13 hodinami
Tarhoňa s krevetami, hráškem a sušenými rajčaty
Přidáno před 18 hodinami
Banánové poháry s ořechy
Přidáno před 21 hodinami
Domácí zmrzlina dvou chutí
Přidáno před 23 hodinami
Křupavé hot dogy
Přidáno 27. 5. 2024 08:30
Čočkorýže s cibulkou na slanině
Přidáno 27. 5. 2024 07:56
Přečtěte si Zobrazit více
Cibule v naší kuchyni - snadno dostupná léčivá síla z přírody. V těchto receptech nesmí chybět!
BeBe řezy se žloutkovým krémem a čokoládovou polevou podle Terezy z Peče celá země. Téhle variaci nikdo neodolá
Jan Punčochář prozradil fígl, jak na skvělé řízky: Trik spočívá ve správném obalení i smažení, říká šéfkuchař
Komentáře