Den čaje
Národní den
Čaj se těší celosvětově velké oblibě. Svěží a voňavý nápoj připravovaný ze sušených listů čajovníku čínského má pro lidské tělo blahodárné účinky. Jeho den najdeme v kalendáři 20. dubna.
Čaj je jedním z nejoblíbenějších a nejrozšířenějších nápojů na světě. Vyrábí se z listů rostliny Camellia sinensis, která pochází z Číny, ale nyní se pěstuje v mnoha jiných částech světa. Historie tohoto nápoje čítá několik tisíc let. Postupem času se vyvinuly různé druhy tohoto nápoje. Čaj našel také své využití v kuchyni jako ingredience a stal se složkou mnoha receptů, především pak v asijské kuchyni. V té čínské se například využívá k tomu, aby dodal masu a zelenině jemnou kouřovou chuť. V některých zemích je čaj důležitou součástí společenských a kulturních tradic. Za zmínku stojí třeba Velká Británie.
Mohlo by vás zajímat
Jak využít čaj v kuchyni
Čaj je výborný, ať už se užívá jako osvěžující nápoj, nebo ke zvýraznění chuti pokrmů. Tvoří všestranný a oblíbený základ kulinářských tradic po celém světě. S čajem se můžeme setkat třeba při přípravě čajových sušenek, což je moučník, který je u nás tradičně oblíbený. Milovníci vajec a asijské kuchyně mohou sáhnout po čajových neboli marinovaných vejcích, což je jedna z oblíbených asijských dobrot. Při přípravě tohoto receptu se vejce povaří v nálevu ze sójové omáčky, černého čaje a směsí koření.
Související články
Související recepty
Kdo by neměl promeškat Den čaje?
Dejte jim vědět
V následujících letech tento den připadá na
Následující významné dny
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Žloutková polévka s řapíkatým celerem
Přidáno před 10 hodinami
Kuřecí špízy s kapustou
Přidáno před 16 hodinami
Melounové chuťovky s balkánským sýrem
Přidáno před 17 hodinami
Palačinková roláda s tvarohem
Přidáno před 19 hodinami
Knedlo zelo králík s bůčkem
Přidáno před 20 hodinami
Ořechové řezy s tvarohovo-višňovým krémem a šlehačkou
Přidáno před 22 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Karolina Světlá si pochutnávala na specialitách z Podještědí: Vařilo se kyselo s chlebovým kváskem nebo carapanda
Johana Šílená manželovi připravovala nápoj lásky z hadího oleje, sama pila mandlové mléko a jedla výrazně kořeněné skopové
15 nejchutnějších jablečných moučníků: Nechte se inspirovat výběrem receptů