Velikonoční neděle – Boží hod velikonoční
Svátek
Velikonoční neděle je největším křesťanským svátkem. Právě v tento den totiž vstal Ježíš Kristus z mrtvých. Lidé si pochutnávají obvykle na beránkovi či mazancích.
Boží hod velikonoční je den, kdy Ježíš vstal z mrtvých, což je třeba náležitě oslavit. Stoly by se měly prohýbat pod dobrotami. A co by se tento den mělo nabízet? K obědu se zpravidla podával vývar z masa, po kterém následovala pečínka.
Velikonoce jsou nejvýznamnějším křesťanským svátkem a jejich tradice má své náležitosti a zvyky, které se týkají i vaření a stravování. Celý velikonoční týden má například daný speciální jídelníček -…
Velikonoce – největší křesťanský svátek
V tento den tradice velí sáhnout po jehněčím či kůzlečím. Ale abychom nezůstávali jen u masa, rozkrajoval se také beránek. Ten sladký v tomto případě. Beránci jsou připomínkou na obětování Ježíše – Božího beránka, který zemřel za hříchy lidí. Na beránky s úspěchem použijeme kterékoli oblíbené bábovkové těsto. Pečení beránka je podobné, jako když pečeme bábovku.
Velikonoce jsou největším svátkem křesťanů, zároveň se těšíme ze začínajícího jara a z probouzející se přírody. K tomu všemu patří tradiční pokrmy včetně sladkého pečiva. Vybavují se nám milé vzpomínky na dětství – na naše maminky a babičky, které nám tyto dobroty s láskou připravovaly.
Související články
Související recepty
Kdo by neměl promeškat Velikonoční neděle – Boží hod velikonoční?
Dejte jim vědět
V následujících letech tento den připadá na
Následující významné dny
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Česnekové výhonky se slaninou
Přidáno před 11 hodinami
Gyóza knedlíčky
Přidáno před 13 hodinami
Jogurtový chlebíček
Přidáno před 13 hodinami
Vepřový plátek v rozlítané omáčce v pomalém hrnci
Přidáno před 14 hodinami
Boží milosti s kysanou smetanou a šlehačkou
Přidáno před 17 hodinami
Letní rajčatový salátek
Přidáno před 17 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
15 nejlepších receptů na vánoční cukroví: Prohlédněte si výběr z našeho receptáře
Vynikající nakládaný libeček: Dokonale se uchová jeho chuť a typické aroma a kromě voňavé bylinky stačí jen dvě ingredience
VIDEO: Kde mají v Praze nejlepší párek v rohlíku? Pochutnáte si už za 35 korun hned u tramvaje, vítěz je ale jinde