Den smažených krevet
Národní den
Den smažených krevet patří každoročně k 21. prosinci. Příprava těchto drobných korýšů je snazší, než se může zdát. Jsou hotové během pár minut a kromě toho, že skvěle chutnají, jsou prospěšné našemu zdraví.
Maso krevet obsahuje velké množství vitamínů a kyselinu listovou, spoustu minerálů a bílkovin. Proto jsou krevety považovány za dietní surovinu. Další velkou výhodou je rychlost jejich přípravy. Očištěné a oloupané krevety stačí jen velmi krátce a zprudka orestovat na másle nebo oleji s česnekem, osolit a zakápnout citronovou šťávou, a skvělý lehký hlavní chod je hotový.
Na co si dát při smažení krevet pozor?
Ve většině obchodů máme na výběr mezi krevetami syrovými a předvařenými, stejně tak můžeme volit krevety vyloupané a očištěné, nebo ty neloupané. Z neloupaných krevet je před smažením nutné odstranit nejen hlavičku a krunýř, ale také střívko. Nejdůležitější je smažit krevety opravdu jen velmi krátce, na pánvi jim stačí 2-3 minuty. Pokud je přetáhneme, budou gumové. Krevety máme připravené, a můžeme smažit. Záleží jen na vás, jestli připravíte krevety smažené na másle a budete je podávat s lehkým zeleninovým salátkem, nebo skvělé, křupavé krevety v tempuře s thajskou chilli omáčkou.
Související články
Související recepty
Kdo by neměl promeškat Den smažených krevet?
Dejte jim vědět
V následujících letech tento den připadá na
Následující významné dny
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Karbanátky z vepřové plece
Přidáno před 3 hodinami
Chuťovky s pomazánkou z balkánského sýra
Přidáno před 6 hodinami
Vepřové plátky na zelenině z papiňáku
Přidáno 31. 5. 2024 21:22
Jahodové nanuky s jogurtem
Přidáno 31. 5. 2024 19:28
Chalupářské fazole s klobásou a vejcem
Přidáno 31. 5. 2024 18:13
Celerovo žampionová polévka s kysanou smetanou
Přidáno 31. 5. 2024 17:12
Přečtěte si Zobrazit více
Jak využít pivo při vaření: Hodí se nejen pod špekáčky, ale i do těsta na závin a při přípravě jiných moučníků
15 nejlepších receptů na vánoční cukroví: Prohlédněte si výběr z našeho receptáře
Čínské placičky: Křehká a šťavnatá směs vepřového a kuřecího masa se potřebuje předem naležet v speciální marinádě