Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Mazanec

yanull yanull

Kdo by neznal mazanec - bochník nebo bochánek z kynutého těsta, zdobený křížkem a plátky mandlí, který se peče hlavně o Velikonocích. Jedná se prakticky o totéž těsto, ze kterého se pečou vánočky. Mazance se tradičně pečou na Bílou sobotu a patří k obřadnímu pečivu, které se chystalo k posvěcení do kostela.

Další pojmy z Kulinářského slovníku

Ražniči

Ražniči patří mezi velmi oblíbená jídla. Jedná se nejčastěji o vepřové, kuřecí nebo krůtí maso,… Číst dál

Ražniči

Recepce

Ve společenské a diplomatické oblasti se jedná o společenskou akci. Pořádá se při výjimečných… Číst dál

Recepce

Redukovat

Slovo "redukovat" má více významů, ale z hlediska přípravy jídlel se jedná o zmenšení objemu… Číst dál

Remuláda

Remuláda je studená majonézová omáčka s různým složením. Vždy ale základní složku tvoří majonéza,… Číst dál

Remuláda

Restování

Restování je opékání (suché smažení) suroviny na minimálním množství tuku.Teplo přichází odspodu a… Číst dál

Reveň rebarbora

Rebarbora je vytrvalá rostlina s velkými listy. Jedná se o zeleninu. Ke konzumaci se sklízejí… Číst dál

Reveň rebarbora

Pojmy, které by vás mohly zajímat

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více