Večírky a oslavy - Domácí brambůrky, pizza šneky a česnekové jednohubky
Chystáte u vás doma večírek? Drobné pohoštění je tedy nutností! Pokud součástí akce není kompletní menu v podobě tříchodové večeře, měli byste návštěvě nabídnout alespoň malé občerstvení, obzvlášť bude-li zároveň podáván alkohol. Lepší je slané než sladké, takže mísou s brambůrky, popcornem či solenými tyčinkami nebo preclíky určitě nic nezkazíte. Pokud se ovšem chcete blýsknout, vyrobte si vlastní brambůrky! Nejen, že je možné upéct je v troubě a budou tak o něco zdravější než kupované, ale můžete zkusit třeba i zeleninovou variantu z celeru nebo červené řepy.
Skvělá věc je slané cukroví neboli sůloví či slanoví. Jedná se o malé kousky křehkého pečiva připomínající klasické cukroví, jenom jsou slané a často kořeněné třeba chilli, paprikou a posypané sezamem nebo kmínem. Pizza šneky jsou rychlá a nenákladná záležitost. Stačí v obchodě koupit hotové a vyválené listové těsto, poklást na něj šunku nebo slaninu, posypat strouhaným sýrem, přidat kečup, zarolovat, nakrájet na jednotlivé šneky a péct asi 20 minut na 170°C. Klasikou českých mejdanů je česneková pomazánka, která je vynikající na jednohubkách doplněná hroznovým vínem nebo vlašským ořechem. Domácí pomazánky obecně na párty velmi dobře poslouží; zkuste rybičkouvou, vajíčkovou nebo hermelínovou. Všechny se dají namazat na jednohubky.
Související články
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Rychlá pizza z tortill
Přidáno před 9 hodinami
Domácí ovocné přírodní bubble tea
Přidáno před 22 hodinami
Makovec bez mouky s kysanou smetanou
Přidáno 26. 4. 2024 11:33
Strouhaný koláč s jablky
Přidáno 26. 4. 2024 11:10
Vepřové kotlety na zelenině a houbách
Přidáno 26. 4. 2024 10:25
Sýrový chléb
Přidáno 26. 4. 2024 09:32
Přečtěte si Zobrazit více
Jak využít zbytky masa z pečené husy: Hodí se skvěle do salátů, pomazánek, na chlebíčky i jako náplň do tortilly
I přesolená polévka jde zachránit! Desatero osvědčených babských rad, které usnadní vaření
Retro okénko: Šunková pěna býval hit socialistických večírků a frčí dodnes. S receptem podle Viléma Vrabce je dokonalá