Nádivka velikonoční
Velikonoční nádivka je jeden z tradičních jarních pokrmů. Recepty na ni si uschováváme na památku jako poklad od našich babiček. Nádivka po upečení příjemně voní kořením a uzeným masem. Je plná vajec a nasekaných mladých kopřiv.
Suroviny pro 1 dávka
1 dávka
Nutriční hodnoty
Energie | 13 111 kJ / 3 134 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 228,64 g |
Tuky | 244,08 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 2,59 g |
Sodík | 7,98 g |
Sůl | 18,43 g |
Sacharidy | 5,60 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Toto je recept po mé babičce, možná je tu už takový, pak se omlouvám, jsem tu nová. U nás se tato nádivka dělá každé Velikonoce.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
31. 3. 2018 12:29
Letos jsem si vybrala tuto velikonoční nádivku a zaslouží si pochvalupřidala jsem fotečkybohužel kopřivy letos u nás nemáme,tak musela být jen s petrželovou natí
30. 3. 2018 08:11
Mňam! To vypadá opravdu skvěle. jdu pro kopřivy a hned to vyzkouším, když už jsou ty velikonoce.
5. 4. 2015 15:20
Dobrý den, tak jsem si tady od vás opsala nádivku a dnes jsem jí dělala.Musím tedy napsat že se mi povedla a hlavně že je výborná.
5. 4. 2015 13:42
Nádívka vypadá moc dobře. mikina12
31. 3. 2015 17:20
já dávám ještě porek tady to nikde nečtu vy ho nedávate
26. 3. 2013 12:36
Václav:Tak naopak u nás na Plzeňsku je to velmi známá bylinka, která nesmí v nádivce chybět. Ovšem říká se jí KONDRHEL ( ne kontryhel) a je to popenec z čeledi hluchavkovitých nikoli rozrazil.
http://cs.wikipedia.org/wiki/Popenec
Kontryhel je úplně jiná bylina, která se rozhodně čerstvá nekonzumuje http://cs.wikipedia.org/wiki/Kontryhel_obecn%C3%BD
http://cs.wikipedia.org/wiki/Popenec
Kontryhel je úplně jiná bylina, která se rozhodně čerstvá nekonzumuje http://cs.wikipedia.org/wiki/Kontryhel_obecn%C3%BD
26. 3. 2013 11:40
Se zájmem si pročítám vaše příspěvky. Velice rád vařím, ale protože žiju sám, vařím si jen velmi jednoduchá jídla. Nádivku jsem ještě nikdy nedělal,vždy mi ji někdo udělá, ale rád si pročítám recepty. Zjistil jsem, že do nádivky se dává "zelené" různého druhu. Shoda existuje na kontryhelu. Na mé velké zahradě je ho plno, ale, zjistil jsem, že na Plzeňsku hospodyňky kontryhel moc neznají a za kontryhel považují jinou rostlinu, která kvete modře (kontryhel kvete žlutě) a jmenuje se ROZRAZIL PERSKÝ. Je to velice rozšířený plevel, velice aromatický, pokud jej použijete do nádivky, opatrně. Vyzkoušejte, budete spokojeni. Kontryhel nemá žádnou výraznou chuť, s rozrazilem budete spokojeni, mám to vyzkoušené, ale opravdu opatrně. Budu čekat na případnou odpověď. Jak vypadá rozrazil? Zadejte heslo do počítače a vše se dozvíte. Dobrou chuť.
7. 4. 2012 14:04
ta je krásná, vyzkouším, bod+
7. 4. 2012 13:29
Inspirovala jsem se u Tebe proto bod a přidané foto patří taky Tobě
21. 4. 2011 09:15
Děláme téměř stejně, pouze z uzeného a přidám kousek droždí a 2 stroužky česneku - to máme od staré tety a po její nádivce jsme se mohli umlátit
7. 4. 2010 11:53
6. 4. 2010 11:01
Nádivku dělám úplně stejně, tahle nám chutná nejvíc tak posílám fotky a samozřejmě i bodík +
5. 3. 2010 17:35
mangiochemipiace - určitě je dobře, žes ho přidala, u nás se zase tomuto říká hlavička a dělá se z vícero druhů mas, proto je nádhera,že si každý může vybrat,. Už se strašně těším, až to budu moci upéci, jen nevím, jestli budou i kopřivy - v nejhorším budou z mrazáku. Každopádně
Moje poznámka
Nejnovější recepty Více
Mandlové šneky
Přidáno před 9 hodinami
Krkovička v jogurtu opečená na přepuštěném másle
Přidáno před 10 hodinami
Cordon bleu z tousťáku
Přidáno před 12 hodinami
Pomazánka ze dvou druhů sýra s pečeným česnekem
Přidáno 8. 5. 2024 18:11
Jablkové buchtičky
Přidáno 8. 5. 2024 13:15
Pečené brambory s česnekem, vejci, smetanou a sýrem
Přidáno 8. 5. 2024 13:03
Právě bylo uvařeno:
Vepřové na žampionech, kari a smetaně
RenKa73 uvařila před 19 minutami
Chřest s jahodami a mozzarelou
bludicky uvařila před 19 minutami
Zeleninové lívanečky
vendyb uvařila před 21 minutami
Toastová pizza v troubě
Duchy29 uvařila před 31 minutami
Rybízovo-jogurtový koktejl
jankohrasko uvařila před 51 minutami
Oříškovočokoládové sušenky
PunkyLucik uvařila před 1 hodinou
Sekaná v anglické slanině
eliskac uvařila před 2 hodinami
Muffiny s kousky čokolády
marek.los998 uvařila před 3 hodinami
Dort Pavlova
Agata.recepty uvařila před 3 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Zmapovali jsme výhodné velikonoční akce: Vejce se dají sehnat do 4 Kč za kus, máslo za 28,90 Kč a uzené za dvě stovky
Kopřivy mají široké využití v pokrmech lidových i moderních. Víte, jak z nich připravit omeletu či pomazánku?
Slaninový velikonoční pletenec z kynutého těsta: Slaná varianta mazance s křupavými škvarečky a sypaná semínky chutná božsky
Další recepty
Tématické fráze: velikonocni nadivka nadivka velikonoční nádivka velikonoční nádivka recept nádivka recept recept na dobrou velikonoční nádivku recept na velikonoční nádivku recept velikonocni nadivka domaci nadivka recept na nádivku velikonoční nádivky velikonoční nádivka.cz recepty velikonoční nádivka kondrhel velokonocni nadivka nádivka velikonoce kondrhel do nádivky velikonocni recepty velikonční nádivka velikonoční nádivka s kopřivou
Suroviny: maso uzené, houska, vejce, tuk hera, sůl, pepř mletý, majoránka, zázvor mletý, ořech muškátový, květ muškátový, kopřivy, vývar z uzeného masa, tuk
Nádivka velikonoční
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/A6mz
28 názorů