Rychlochleba s chlebovou směsí
Suroviny
Nutriční hodnoty
Energie | 8 187 kJ / 1 957 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 55,30 g |
Tuky | 22,65 g |
Vláknina | 22,60 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 2,41 g |
Sůl | 5,00 g |
Sacharidy | 371,60 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Použila jsem chlebovou směs, kterou občas pro zpestření jídelníčku kupujeme a čtvrtka mi jí většinou zbývá. (Píkávám ze 3/4 balíčku.)
- celé balení váží od 1000-1080 g, proto je v surovinách psáno 250-270 g této směsi
- ocet přidávám jednak kvůli chuti a pak také kvůli toho, aby v chlebovém těstě nebylo cítit takové množství droždí
- díky droždí těsto i v kratičké době stihne nádherně vyběhnout a chlebík je lehký, pružný a plný ok
Zdroj: http://www.pekarnomanie.cz/
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
16. 8. 2010 07:46
Díky za ohodnocení a moc hezkou fotku!
14. 8. 2010 23:48
Tak jsem ho dpřed chvilkou dopekla. Jen jsem si trochu pohrála s gramáží - dala jsem 1/2 kg směsi a 1/4 kg mouky (pšeničké a žitné). Ta moje XXL pečka to zmákne jedna dvě. Právě tu chroupám ještě teplou patku a je výborný. Nedalo mi to a dala jsem o trochu víc droždí, než bych dala normálně a musím říct, že je nadýchanější. Ode mně máš jasný +
13. 8. 2010 08:32
Jé, to bude určitě tím!Ty tam vlastně dáváš už čile fungující a rozmnožené kvasinky a tím ušetříš spoustu času - který já při výrobě rychlochleba nemám a "naháním" větším množstvím droždí.
12. 8. 2010 18:55
Já totiž nedávám droždí syrové, ale udělám si z části vody (ohřáté), 1 ČL cukru, 1 ČL mouky a droždí kvásek, který dávám navrch na mouku. Tak to bude možná tím.
12. 8. 2010 14:01
Jestli máš tuhle zkušenost, klidně dej droždí méně. Chleba jsem zkoušela několikrát, než jsem recept nabídla, a když bylo droždí méně, byl chlebík hutnější, těžší, menší. Třeba mám línější droždí?
12. 8. 2010 10:37
Směsi z LIDLu také používám a chutnají nám (nakoupila jsem si v červnu zásobu, když byl balík za 15 kč ). I množství vody dodržuji a ušák jsem z něj nikdy neměla. Namíchat směs s moukou jsem ještě nezkoušela. Buď dělám rychlochleba z různých druhů mouky s čerstvým droždím a semínky nebo dám hotovou směs v celé dávce. To dělám, když si chci odložit start přes noc.
Zkusím i tento zůsob, peču teď téměř denně.
Jen se mi zdá toho droždí stašně moc a to je ještě půlka směs se sušeným droždím. Já dávám na 1/2 kg mouky 10g čerstvého droždí a vykyne vždycky dobře i na rychlý program.
Zkusím i tento zůsob, peču teď téměř denně.
Jen se mi zdá toho droždí stašně moc a to je ještě půlka směs se sušeným droždím. Já dávám na 1/2 kg mouky 10g čerstvého droždí a vykyne vždycky dobře i na rychlý program.
12. 8. 2010 10:18
Tyhle chlebíky nám taky nejvíc chutnají - slunečnicový a vícezrnný, jiné nekupuju. A vody dávám opravdu takhle málo. Většinou přidávám i lžíci žitného kvásku, aby byl chleba "chlebovější"
12. 8. 2010 10:07
Cat, ja dávam podľa návodu vodu - 350 ml, dlhší program ten cca 3 hodinový, bez pridania droždia, ušiaky nemám...ale je to zmes Rivercote z Lidla,ten so slnečnicovými semiačkami, všetko je akurát a ten chlieb nám najviac chutí.
Éru ušiakov mám za sebou - keď som si sama vytvárala recepty...
Éru ušiakov mám za sebou - keď som si sama vytvárala recepty...
12. 8. 2010 09:27
pěkné a určo i dobré davam bodik
12. 8. 2010 09:08
cathleen, díky, nemusíš vážit, já to nějak vyzkouším, myslím, že by to mohla být asi tak čtvrtina kostičky droží. Té vody dám příště taky míň.
12. 8. 2010 09:03
Ano, vždycky je třeba dát do směsi méně vody než píší na obale. Uvádějí 350 ml, ale dává se 270-280 ml, jinak je z chlebíka většinou ušák.
Oříšek?Beru to od oka, gramáž nevím, ale jestli chceš, příště zvážím. Kousek droždí veliký jako lískový oříšek i se slupkou - byť je směska ještě v záruce, nikdy nemám doma ideální podmínky pro její uchování na trochu delší dobu a směs mi trošínku navlhne. (Stačí ji mít doma třeba jen půl roku, v suchu, a i tak se její kypřící schopnost hodně sníží. Pomůže právě to droždí.)teď mě napadá, že já ho ždibec vlastně přidávám i do čerstvě koupené směsi a chleba mi kvůli tomu nikdy nezušatěl, naopak je lehčí, pórovitější....
Ještě dodám - těsto na chleba by v pečce mělo být pevné, tužší. Ale na rychlochlebík musí být volnější, trochu řidší, aby stihlo za tu krátkou dobu - než se zapeče - vyběhnout.
Oříšek?Beru to od oka, gramáž nevím, ale jestli chceš, příště zvážím. Kousek droždí veliký jako lískový oříšek i se slupkou - byť je směska ještě v záruce, nikdy nemám doma ideální podmínky pro její uchování na trochu delší dobu a směs mi trošínku navlhne. (Stačí ji mít doma třeba jen půl roku, v suchu, a i tak se její kypřící schopnost hodně sníží. Pomůže právě to droždí.)teď mě napadá, že já ho ždibec vlastně přidávám i do čerstvě koupené směsi a chleba mi kvůli tomu nikdy nezušatěl, naopak je lehčí, pórovitější....
Ještě dodám - těsto na chleba by v pečce mělo být pevné, tužší. Ale na rychlochlebík musí být volnější, trochu řidší, aby stihlo za tu krátkou dobu - než se zapeče - vyběhnout.
12. 8. 2010 08:45
Cathleen, já kupuji směsi taky v Lidlu, jsem s nimi spokojená, ale co myslíš tím " oříšek droždí ", kolik to asi je ? Já v pečení chleba nejsem vůbec zběhlá. Taky mám dojem, že jsi někde psala, že dáváš i míň vody, nebo si to pletu ? Ty jsi tady takový guru, tak promiň, že se ptám.
12. 8. 2010 08:38
Nadi, přidala jsem foto kilogramové směsi na vícezrnný chleba - kupuju je v Lídlu, kde je mají 1-2x ročně v akci za velice slušnou cenu. Pokud z nich pak dělám chlebík (- jen ze směsi), vždycky přidávám oříšek droždí, těsto lépe kyne.
Směsi na našem trhu jsou i půlkilové, asi nejznámější je Labeta http://www.labeta.cz/produkty.php?ids=3&title=Sm%C..., tu ale nemám vyzkoušenou.
Směsi na našem trhu jsou i půlkilové, asi nejznámější je Labeta http://www.labeta.cz/produkty.php?ids=3&title=Sm%C..., tu ale nemám vyzkoušenou.
11. 8. 2010 15:55
moc krásné a určitě i velmi chutné,jako ostatně všechny tvoje receptyjenom si nemůžu nějak udělat představu,co jeto ta chlebová směs,resp.jak vypadánemohla bys ji pro mě,prosím,vyfotitnebo aspoň víc popsat,chlebík se mi líbí,chtěla bych ho zkusitděkuji moc
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Vepřové ledvinky dušené na cibuli se slaninou
Přidáno před 3 hodinami
Žloutková polévka s řapíkatým celerem
Přidáno před 16 hodinami
Kuřecí špízy s kapustou
Přidáno před 21 hodinami
Melounové chuťovky s balkánským sýrem
Přidáno před 22 hodinami
Palačinková roláda s tvarohem
Přidáno 19. 5. 2024 11:19
Knedlo zelo králík s bůčkem
Přidáno 19. 5. 2024 10:00
Právě bylo uvařeno:
Domácí rizoto
Karelka uvařil před 8 minutami
Přírodní vepřová kýta s kedlubnovým zelím a bramborovými knedlíky
Alex29 uvařila před 17 minutami
Krémová polévka z mrkve a fenyklu
BronislavaP uvařil před 54 minutami
Šťavnatý citronový koláč
jakkuzzi uvařila před 59 minutami
Úžasně rychlá tvarohová buchta s povidlím, chuť jako koláče, hned hotová
kimlo uvařil před 2 hodinami
Tvarožník s drobenkou
8181bartova uvařila před 12 hodinami
Předjarní bramborový salát
Marvi uvařila před 13 hodinami
Špenátové palačinky s tvarohem
bajcurka uvařila před 14 hodinami
Salát Coleslaw
Komtesina uvařila před 15 hodinami
Nadýchaný hrnečkový perník
Madmaus uvařila před 15 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
15 nejlepších receptů z kapra: Máme pro vás výběr tradičních i nových receptů
Čínské placičky: Křehká a šťavnatá směs vepřového a kuřecího masa se potřebuje předem naležet v speciální marinádě
Jak upéct rychlý a chutný perník? Máme pro vás hrníčkový recept, podle kterého to zvládnete během chvilky
Další recepty
Tématické fráze: rivercote směs na pečení chleba lidl chlebová směs lidl směs na chleba lidl chlebová mouka lidl smes na chleba v lidlu směs na chleba do pekárny směs na chleba z lidlu lidl chlebová směs chlebova smes do pekarny směs na chleba rivercote mouka a směsi do domácích pekáren chlebová směs do domácí pekárny chléb rivercote pečící směsi na chleba pečící směsi na chleba lidl pečící smes na chleba z lidlu směs na přípravu chleba rivercote lidl směs na chleba smesi na peceni chleba
Suroviny: voda, směs chlebová, mouka hladká, olej, kmín drcený, sůl, ocet, cukr, droždí
Rychlochleba s chlebovou směsí
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Xr8A
14 názorů