Recepty na vlastní pečivo z domácí pekárny
Výroba vlastního domácího chleba se stala hitem na začátku roku 2020 během koronavirové pandemie. Do té doby se jednalo spíše o koníček snaživých hospodyněk; ono totiž upéct dobrý kváskový chleba vyžaduje čas, trpělivost a také pevnou vůli. Než totiž z trouby vytáhnete na povrchu křupavý, uvnitř vláčný, chutný a voňavý pecen, pravděpodobně se vám několik prvních pokusů nepovede. Nesmíte se ovšem nechat odradit! Základem kvalitního domácího chleba je kvalitní kvásek. Pokud vyzrajete na něj, máte v podstatě vyhráno.
Když výrobu domácího chleba natrénujete v základu, můžete experimentovat s různými druhy mouky, přidávat do něj semínka, ořechy, dokonce sušené ovoce nebo třeba i jedlé květy. Při vyrábění domácího chleba se vyplatí investovat do domácí pekárny pro něj přímo určené, ale postačí i obyčejná trouba. Ale pozor! Nezvládne to každá - na chleba je totiž třeba vysokých teplot a dostatek prostoru. Pokud vás domácí pečení chytne, není nutné zůstávat jen u chleba. Domácí rohlíčky, houstičky nebo řeba i preclíky jsou rovněž vynikající. Rodina vám ruce utrhá!
Související články
Nejnovější recepty Více
Bramborový guláš s klobásou a paprikami
Přidáno před 1 hodinou
Caesar salát wrap
Přidáno před 2 hodinami
Chleba se lněným semínkem a bílým jogurtem
Přidáno před 15 hodinami
Mléčná rýže s lesním ovocem
Přidáno před 16 hodinami
Vepřové kotlety na zázvoru
Přidáno před 16 hodinami
Šunkafleky z multifunkčního hrnce
Přidáno před 18 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Návod na perfektní jarní detox: Dopřejte si medvědí česnek i pampelišky a buďte svěží
Jak na dokonale šťavnaté knedlíky ve vajíčku: Chuti prospějí slanina i cibule, ale nejdůležitější je krok s vajíčky
Vedro v Česku: Jak se jídlem a pitím efektivně ochladit? Pomáhají lístky máty, okurka, meloun a překvapivě i banán