Mražené lesní houby
Pokud se vám poštěstilo a máte velkou zásobu hub, jednou z nejoblíbenějších metod zpracování je jejich zamražení. Houby nám vydrží v mrazničce i rok a po rozmražení jsou jako čerstvé, zachovají si svou vůni i chuť.
Suroviny pro 1 dávka
1 dávka
Postup přípravy
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
15. 8. 2010 19:56
15. 8. 2010 19:13
15. 8. 2010 19:04
15. 8. 2010 19:01
15. 8. 2010 18:36
Nevýhoda mražení je v tom, že se nikdy nepodaří odstranit všechnu vodu, která vniká do vnitřní struktury a při mražení ji trhá. Při průmyslovém mražení se používá "šokového" mražení na mínus 40°C, kdy voda nestačí krystalizovat.
15. 8. 2010 18:12
15. 8. 2010 18:10
15. 8. 2010 17:29
15. 8. 2010 17:27
15. 8. 2010 17:23
Jak píše Janek53,zůstává tam opravdu dost bince,ale teď jsem vodu přecedila přes opravdu jemné sítko a zdá se,že by to šlo použít
15. 8. 2010 17:18
já tu vodu vylívám, přeci jen v ní jsou ještě kousky jehličí a pod., ty houby člověk nikdy úplně neočistí - pokud je nebere kartáčkem pod vodou
15. 8. 2010 17:16
15. 8. 2010 17:13
15. 8. 2010 17:06
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Karbanátky z vepřové plece
Přidáno před 9 hodinami
Chuťovky s pomazánkou z balkánského sýra
Přidáno před 12 hodinami
Vepřové plátky na zelenině z papiňáku
Přidáno 31. 5. 2024 21:22
Jahodové nanuky s jogurtem
Přidáno 31. 5. 2024 19:28
Chalupářské fazole s klobásou a vejcem
Přidáno 31. 5. 2024 18:13
Celerovo žampionová polévka s kysanou smetanou
Přidáno 31. 5. 2024 17:12
Právě bylo uvařeno:
Nadýchaná bábovka s vaječným konakem
eskymak uvařila před 6 hodinami
Buchta s jablky a čokoládovou polevou
Sluncejasne uvařila před 6 hodinami
Kynuté ovocné knedlíky II
Wanilor uvařila před 7 hodinami
Bublanina - nadýchaná - s jakýmkoli ovocem
Michaela1818 uvařila před 7 hodinami
Koláče s plněným okrajem
Polina uvařila před 9 hodinami
Levandulový sirup s mátou - domácí limonáda
Marcela0123 uvařila před 9 hodinami
Zeleninové lasagne
TondaJ uvařila před 9 hodinami
Kuřecí stehna pečená s rýží z jednoho pekáčku
paprika1000 uvařila před 10 hodinami
Koprová omáčka
olca1983 uvařila před 10 hodinami
Rajská omáčka s karbanátkem
MiraBar uvařila před 12 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Jak správně skladovat nasbírané houby? Mykolog Petr Souček vysvětluje, co udělat už v lese a proč nemrazit houby bez povaření
7 oblíbených receptů z čerstvých hub. Houby sbíráme od konce jara až do prvních mrazíků, ale houbová jídla vaříme celý rok
Jak bezpečně zmrazit houby, aby neztratily na své plné chuti?
Další recepty
Tématické fráze: mražení hub zamražování hub jak zamrazit houby houby do mražáku jak mrazit houby recepty z mražených hub zamrazování čerstvých hub jak zmrazit houby mražení syrových hub zmrazování hub zmražení hub zmražené houby konzervace hub mražením zmrazováni syrových hub konzervace hub zmražením zpracování hub do mrazáku mražení čerstvých hub konzervování hub mrazene žampiony mrazení žampionů
Suroviny: houby lesní, voda
Mražené lesní houby
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/5R2B
29 názorů